Veste istorică pentru pensionari. Șeful Casei de Pensii: „Gata! Se tipăresc deciziile de recalculare”

Pensionarii din România așteaptă cu nerăbdare recalcularea pensiilor lor, dar vestea bună este că niciuna dintre acestea nu va scădea. Guvernul Ciolacu este extrem de determinat să asigure că, începând cu 1 septembrie, toți seniorii vor primi pensiile conform legii, conform declarațiilor lui Marius Budăi.

Sporurile și veniturile cu caracter nepermanent vor fi luate în calcul
O altă veste importantă este că, începând cu luna septembrie, sporurile și veniturile cu caracter nepermanent vor fi incluse în calculul pensiilor. Acest lucru este o noutate în legea pensiilor și va asigura o acuratețe mai mare în calcularea sumelor primite de către pensionari.

Potrivit șefului Casei Naționale de Pensii Publice, aceste venituri brute care includ sporurile cu caracter nepermanent, precum al 13-lea salariu sau diferite prime și sporuri sporadice, vor fi luate în considerare la calculul pensiilor, cu condiția ca asupra acestor sporuri să se fi datorat și să se fi achitat contribuții de asigurări sociale.

Un nou formular al deciziilor de pensionare

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, a anunțat că a fost stabilit un nou formular al deciziei de pensionare, care respectă întocmai prevederile legii 360/2023. Acesta a menționat că, în curând, noul format al deciziilor de pensionare va fi publicat în Monitorul Oficial și că se urmează un grafic strict în ceea ce privește modificările din sistemul de pensii.

Procesul de evaluare a dosarelor de pensie este finalizat în proporție de 99,9%, astfel că pensionarii pot fi siguri că vor primi recalcularea pensiilor în timp util, până în luna septembrie. Daniel Baciu a subliniat că sunt pregătiți să emită, să tipărească și să expedieze deciziile de pensionare către beneficiari în cel mai scurt timp posibil.