VESTE BUNĂ! Se Dau 900 De EURO De Persoană! Cine Va Primi Banii

În urmă cu un an, Spania anunța că lansează introducerea unui venit de bază universal pentru a reduce impactul epidemiei de coro.navirus.
Experimentul care va oferi bani și bogaților și săracilor. Unde se întâmplă.

Acest venit avea ca scop oferirea unui sprijin celor mai sărace familii din Spania, prin plăți de până la 1.015 euro pe lună pentru 850.000 de gospodării, adică pentru aproximativ 2,3 milioane de oameni, scrie Fastcompany. Planul a fost abandonat. Acum, regiunea autonomă spaniolă Catalonia plănuiește un program pilot de doi ani, pe care guvernul regional speră să-l implementeze până în decembrie 2022.

Venitul de bază universal (UBI) este o plată regulată făcută de stat fiecărui cetățean. Suma de bani primită de oameni diferă în funcție de factori demografici, precum vârsta.

În ciuda unor articole de presă laudative, numeroși critici au subliniat defectele planului, inclusiv birocrația și criteriile stricte de înscriere care i-au împiedicat pe spanoli să primească acest ajutor. De asemenea, acest venit de bază universal nu era nicicum unul ”universal”, o mare parte a cetățenilor spanioli necalificându-se pentru el.

În consecință, regiunea autonomă spaniolă Catalonia plănuiește un program pilot de doi ani, pe care guvernul regional speră să-l implementeze până în decembrie 2022. Spre deosebire de alte programe pilot de acest fel, se pare că acesta va fi cu adevărat universal, oferind bani fiecărui rezident dintr-o comunitate, indiferent de categoria de venit.

„Pan.demia actuală și răspunsul guvernului au creat un scenariu adecvat pentru extinderea ideii de venit de bază universal”, spune Sergi Raventós, care conduce planul autorităților catalane.

900 de euro pe lună pentru o singură persoană.

Suma poate ajunge și la 1.350 de euro
Planul are în vedere acordarea unei plăți de 900 de euro pe lună pentru o singură persoană. Suma poate ajunge la 1.350 de euro pentru o gospodărie de două persoane, pentru 5.000 de persoane, pe parcursul a doi ani. Programul va fi finanțat în întregime de guvernul catalan, nu de persoane private sau organizații neguvernamentale. „Vrem să testăm o politică reală”, spune Raventós, „nu o întreprindere unică a unui milionar care face acte filantropice”

Echipa catalană va alege, probabil, două cartiere aleatorii din Barcelona, ​​unde toți rezidenții vor primi plățile în numerar.

Testul va examina efectul banilor asupra situației financiare a oamenilor