Ultima zi de audieri la TAS. Ce a spus Simona Halep după ce a ajuns la Tribunal. Update

Audierile la TAS programate azi ar urma să se încheie la ora 17:00, informează sport.ro. Simona Halep speră la o decizie favorabilă, mai ales în condițiile în care staff-ul lui Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat răspunderea în fața judecătorilor în acest caz de dopaj.

Simona Halep a venit pentru a 3-a zi de audieri

Simona Halep a ajuns în jurul orei 10:00 la Tribunal, pentru ultima zi de audieri. Întrebată dacă va oferi declarații la finalul zilei de azi, Simona a răspuns: „După ce termin, da”, informează Antena 3 CNN.

Azi vor avea loc pledoariile finale, urmând ca judecătorii să rămână în deliberare și să pregătească decizia. Este foarte posibil ca verdictul să fie anunțat peste câteva săptămâni sau chiar luni.

Reprezentanții firmei canadiene au fost aduși la audierile de TAS

În cazul de dopaj în care Simona Halep a primit 4 ani de supendare, românca a acuzat că problemele ei sunt provocate de un supliment produs de Quantum Nutrition Inc. Keto MCT, pe care l-a achiziționat de la firma din Canada și care ar fi fost contaminat cu roxadustat.

Quantum Nutrition Inc respinge varianta Simonei Halep, legată de contaminarea suplimentului achiziționat de firma canadiană. Și în acest sens se folosește de concluzia ITIA, care a apreciat în dosarul de 126 de pagini că nu se poate vorbi de o contaminare accidentală, dată fiind cantitatea mare de roxadustat găsită în corpul Simonei.

Astăzi, reprezentanții firmei canadiene au fost aduși în a doua zi de audieri de la TAS. În a treia zi, vor avea loc depozițiile finale ale părților implicate în proces. Concluziile preliminare ale Tribunalului de la Lausanne vor fi comunicate mâine.

acum 1 zi

Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat vina!

În doar 23 de minute cât au durat audierile, Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat vina în cazul Simonei Halep, anunță sport.ro!

Antrenorul ar fi mărturisit că echipa sa i-ar fi schimbat suplimentele jucătoarei. Din cele trei doze de colagen, una a fost contaminată.

Această situație nu o exonerează pe Simona Halep de răspundere, dar ar putea să o ajute să primească o reducere a pedepsei.

Patrick Mouratoglou a ieșit de la audieri

Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep, a părăsit TAS după mai puțin 30 de minute, potrivit sport.ro, în timp ce fizioterapeuta Candice Gohier a plecat după aproape o oră. Cei doi nu au făcut nicio declarație la ieșirea de la audieri.

Sabin Gherdan, avocat specializat în drept sportiv, a comentat pentru euronews.ro audierea rapidă a lui Mouratoglou: “Sunt două variante pe care le-aș putea considera drept concluzii la această situație: ori nu a vrut să declare foarte multe, ceea ce este puțin probabil, ori întrebările arbitrilor au fost directe și simple, iar audierea a durat foarte puțin, iar completul de arbitri s-a considerat lămurit în privința aspectelor care îl vizează”.

Simona Halep e prezentă și azi la TAS, în a doua zi de audieri. Mărturiile în cadrul procesului la care românca speră la o decizie favorabilă vor continua și vineri.