Tripla formula magica pentru o recolta abundenta de rosii si castraveti: apa, drojdie si zahar

Specialiștii în grădinărit vin cu o metodă eficientă de a crește producția de roșii și castraveți în propria grădină. Rețeta, care implică doar trei ingrediente accesibile – apă, drojdie și zahăr – nu numai că îmbunătățește recolta, dar și protejează plantele de boli fungice.

Experții indică faptul că trebuie să se amestece, în proporții precise, trei litri de apă caldă – a cărei temperatură nu depășește 38 de grade Celsius – cu 100 de grame de drojdie proaspătă sau 10 grame de drojdie uscată și 10 lingurițe de zahăr. Este important să se utilizeze un recipient cu o capacitate minimă de trei litri, deoarece volumul drojdiei se va dubla pe parcursul fermentării.

Pentru preparare, ingredientele sunt amestecate cu atenție și lăsate să fermenteze timp de 4-8 ore. Este recomandat să înceapă procesul dimineața și să aplice amestecul seara, după ce acesta a fost amestecat periodic pe durata fermentării.

După fermentarea corespunzătoare a drojdiei, aceasta este combinată cu 7 litri de apă într-o găleată și se omogenizează bine. Fertilizantul obținut este aplicat direct în solul din jurul plantelor de roșii și castraveți. Experții sugerează ca această acțiune de fertilizare să fie repetată la fiecare 10-12 zile și subliniază că această metodă este eficientă și pentru alte tipuri de plante.

În plus față de creșterea productivității, acest fertilizant natural are și rolul de a preveni bolile fungice. Pentru a fi utilizat în acest scop, soluția se aplică pe frunzele plantelor, preferabil seara, după ce au fost udate și după apusul soarelui.

Grădinarilor li se recomandă să utilizeze acest tratament o dată la două săptămâni pentru a proteja plantele de boli. Folosirea acestui fertilizant natural nu doar că stimulează creșterea plantelor, ci contribuie și la promovarea unei agriculturi mai sustenabile și sănătoase.