Suma Colosală Cerută Pentru O Bancnotă De 20 De Lei

Un individ a decis să pună în vânzare o bancnotă de 20 de lei, emisă în România cu doar doi ani în urmă, și a solicitat o sumă exorbitantă pentru ea.

Anunțul s-a răspândit rapid, iar colecționarii și pasionații de numismatică s-au îngrămădit cu oferte pentru a achiziționa acest obiect rar.

Bancnota în discuție prezintă portretul faimoasei Ecaterina Teodoriu și a fost emisă într-o ediție limitată de Banca Națională a României în 2021.

Acest aspect, alături de starea impecabilă a bancnotei, a stârnit interesul pasionaților de numismatică. Prețul cerut pentru acest exemplar se ridică la impresionanta sumă de 6.800 de lei, cu mențiunea că prețul este deschis la negociere.

Anunțul publicat pe OLX a generat reacții variate în rândul utilizatorilor rețelelor de socializare. Mulți au fost uimiți de cerința de a plăti o sumă atât de mare pentru o bancnotă cu o valoare nominală atât de mică.

Cu toate acestea, pentru pasionații de colecționare, valoarea unei astfel de piese rare depășește cu mult suma tipărită pe ea, iar dorința de a o adăuga la colecția lor este mai puternică decât orice altă considerație financiară.

Cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la nașterea marelui poet român Nichita Stănescu, Banca Națională a României a decis să comemoreze acest eveniment prin lansarea unei monede aniversare speciale. Această monedă de argint, cu tema “90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu”, va fi disponibilă începând cu data de 24 aprilie 2023.

Noua monedă are un diametru de 37 de milimetri și o greutate de 31,103 grame, fiind confecționată din argint de cea mai înaltă calitate. Valoarea nominală a monedei este de 10 lei, iar numărul maxim de exemplare pus pe piață este limitat la 5.000 de bucăți.

Pentru a oferi o experiență de achiziție deosebită, fiecare monedă va fi protejată într-o capsulă de metacrilat transparent și va fi însoțită de o broșură informativă și un certificat de autenticitate, redactat în mai multe limbi internaționale.

Certificatul de autenticitate va purta semnăturile guvernatorului BNR și ale casierului central, garantând astfel autenticitatea și valoarea monedei.

Pe aversul monedei, vei găsi reprezentată o mașină de scris care a fost deținută de poetul Nichita Stănescu, însoțită de titlurile cărților publicate de el. Inscripția “ROMANIA” în formă de arc, stema României, valoarea nominală “10 LEI” și anul emisiunii, “2023”, completează designul aversului. Pe revers, moneda prezintă portretul și semnătura lui Nichita Stănescu, alături de o poezie semnată de poet și inscripția “NICHITA STANESCU 90 DE ANI DE LA NASTERE”.

În concluzie, această monedă aniversară dedicată lui Nichita Stănescu oferă o oportunitate unică de a sărbători viața și creația acestui important reprezentant al literaturii române