Soția i-a murit în brațe, la spital. Distrus de durere, bărbatul a băgat un plic în buzunarul doctorului care s-a ocupat de cazul ei. Ce se afla în plic te va cutremura…

Un bărbat care și-a pierdut soția, internată într-un spital, i-a lăsat doctorului care s-a ocupat de cazul ei un bilet cu un mesaj tulburător.

Laura Levis a murit la 34 de ani după un atac de astm. Soțul femeii, Peter DeMarco, a simțit nevoia de a trimite o scrisoare cadrelor medicale care au îngrijit-o. Iată o parte din ceea ce le-a scris bărbatul în bilet:

”(…) Știu că o înveleați de fiecare dată, pentru că fie era răcoare în cameră, fie pentru că vă doreați să doarmă mai bine, dar era clar că ea nu-și putea da seama. (…) Îmi aduc aminte cum ați avut grijă de mine.

Fără forța voastă, ce mă făceam? Stăteam cu capul meu pe mâna ei. Vă vedeam, pe la spate, cum intrați și vă făceați treaba fără să ne deranjați o secundă, ca și cum ați fi fost invizibili…

Cum să uit cum mă ajutați să stau cât mai aproape de ea, deși ne separau un infinit de cabluri? De câte ori nu m-ați întrebat dacă am nevoie de mâncare, de apă, de haine, de un duș?

Credeți că pot trece peste momentele când, în loc să plecați acasă, la copiii voștri, la soții voștri, rămâneați cu mine pentru a ne uita, împreună, pe albumul cu fotografiile Laurei, un om pe care nu-l cunoscuserăți?

Când am avut nevoie de email, pentru o urgență, mi-ați dau un calculator. A, sau atunci, în noaptea aia, când ați închis ochii și mi-ați dat voi să aduc, în camera aia mică, 50 de persoane, de la rude până la elevii ei?

Când mi-ați permis să punem muzică, să dansăm, să ne aducem aminte ce fel de om a fost? Da, ultima noastră noapte, împreună… Ar fi fost posibilă fără voi?”.

Vreau să ştiţi că în zilele astea am ţinut legătură cu socrul meu, doctor de meserie, şi tot ce făceaţi dumneavoastră verificăm în altă parte. Îmi era frică şi îmi cer iertare că m-am îndoit de voi.

Va mulţumesc că nu aţi făcut-o pe Laura să moară chinuindu-se. A murit liniştită. Frumoasă. Că o prinţesa. Va fi prinţesa mea mereu”, i-a scris bărbatul doctorului.