Scrisoare către soțul care m-a înșelat

Dragul meu, iată că s-au terminat lucrurile frumoase dintre noi. S-au dus zilele când nu ne păsa de nimic, s-au dus clipele când eram suficienți unul pentru celălalt, s-au dus și cuvintele alea neprețuite. S-au dus toate.

Dragul meu, mie nu mi-e bine și cu toate astea nu te condamn. Dar știi ce? Am câteva lucruri să-ți spun:

Poate că n-am mai fost femeia care mirosea a parfum fin în fiecare zi, poate că trupul meu nu mai e la fel de atrăgător ca atunci când m-ai cunoscut și poate că nici nu mai am același chef de a fi femeia fatală de la început, dar ți-am dăruit ceva ce nu are preț. Ți-am dăruit un copil și asta nu o să-mi ia nimeni.

Dragă fostule soț, dă-mi voie să-ți spun că nicio femeie pe lumea asta nu va rămâne perfectă. Frumusețea din reviste nu e reală. Râsetele, nopțile pierdute, teama, toate își fac loc pe chipul nostru și asta ne face să fim cele mai frumoase.

M-ai înșelat. Nicio problemă. Aș fi putut să trec cu vederea faptul că ai fost pentru un moment confuz, dar momentele tale s-au transformat în ceea ce nu se potrivește cu promisiunile noastre.

Adică vorbele alea prin care-mi spuneai că totul va fi bine, să am încredere în tine, că vei fi mereu alături de mine, că nu există altă femeie pe pământ care să te facă mai fericit decât o făceam eu. Am avut încredere în tine, iar tu ai uitat. Va trece timpul și îți vei da seama de asta.

Acum te întreb eu pe tine: aceleași lucruri îi vei promite și ei? Crezi că femeia aceea va fi altfel? Crezi că pasiunea de la început nu o să dispară cu timpul? Pasiunea aia de la început se transform în altceva mai valoros de atât. Nu, dragul meu fost soț. Și ea va fi la fel. Și ea va trece prin aceleași

momente prin care am trecut eu. Și ea va avea nevoie de tine și de înțelegerea ta. Și ea îți va spune că e prea obosită ca să mai miște măcar un deget. Și ei îi va fi teamă când își va vedea copilul suferind. Și atunci ce o să faci? O vei lua de la capăt pentru că relația voastră nu va mai fi la fel ca la început?

Relațiile nu sunt doar lapte și miere. Relațiile implică respect, comunicare, sprijin, încredere, timp și abia în ziua în care vei înțelege asta te vei putea numi un bărbat fericit.

Până atunci, dragă fostule soț, sper să-ți înveți lecția și să nu mai faci aceeași greșeală. Nu de alta, dar noi suntem oameni maturi și putem trece mai ușor peste hopurile vieții, dar copilul tău cum va înțelege asta?