Iată cum să obții gustul autentic și delicios al unei rețete tradiționale de fasole boabe, plină de arome bogate și texturi îmbietoare. Această mâncare simplă și sățioasă este o combinație perfectă între savoarea naturală a ingredientelor și tehnica de preparare îndelungată, care transformă fasolea într-un deliciu reconfortant pentru întreaga familie.
Ingrediente:
- 500 g fasole boabe
- 1 ceapă mare
- 1 morcov mare
- 1 țelină mică
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- Câteva boabe de piper
- 1 ardei gras roșu
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1 praf de cimbru uscat
- Sare
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
- Înmoaie 500 g fasole boabe pentru câteva ore. Apoi, fierbe fasolea, schimbând de trei ori apa. Fasolea trebuie să fiarbă la foc mic, cu vasul acoperit. Adaugă câteva boabe de piper pentru un gust bogat.
- Adaugă în oală rădăcinile tăiate și ceapa și lasă fasolea să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute.
- Când boabele încep să se înmoaie, adaugă ardeiul tocat și boiaua de ardei. După 15 minute, adaugă și morcovul.
- La finalul fierberii, adaugă cimbrul uscat, sare după gust și 4 linguri de ulei. Mai lasă câteva minute și adaugă leușteanul.