Prajitura Televizor. Este prajitura copilariei mele luata din caietul mamei

Iată lista de ingrediente:

Pentru blatul alb:

  • 2 ouă;
  • 250 mililitri de smântână fermentată;
  • 200 grame de zahăr;
  • 1 plic de praf de copt (echivalentul a 2 linguri);
  • 225 grame de făină.

Pentru blatul de ciocolată:

  • 2 ouă;
  • 250 mililitri de smântână fermentată;
  • 200 grame de zahăr;
  • 1 plic de praf de copt (echivalentul a 2 linguri);
  • 225 grame de făină;
  • 1 lingură de cacao.

Pentru cremă:

  • 375 mililitri de smântână fermentată;
  • 200 grame de zahăr.

Mod de preparare:

Începem cu blatul alb:

  1. Într-un bol, batem ouăle cu zahărul, apoi adăugăm făina cernută, smântâna și praful de copt, amestecând bine.
  2. Ungem o tavă cu puțin ulei și turnăm aluatul în ea.
  3. Coacem la cuptor timp de 20 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius.
  4. După ce este gata, lăsăm blatul să se răcească.

Blatul de ciocolată:

  1. Într-un alt bol, batem ouăle cu zahărul, apoi adăugăm smântâna, făina, praful de copt, făcând un amestec omogen.
  2. Ungem o tavă cu ulei și turnăm aluatul în aceasta.
  3. Coacem la cuptor pentru 20 de minute, la aceeași temperatură.
  4. Scoatem blatul din cuptor și îl lăsăm să se răcească, apoi îl tăiem în două.

Crema se prepară bătând smântâna cu zahărul.

Asamblarea prăjiturii:

  1. Ungem primul blat de ciocolată cu cremă, apoi așezăm peste el blatul alb, ungem din nou cu cremă și încheiem cu al doilea blat de ciocolată deasupra celui alb.
  2. La final, presărăm bucăți de ciocolată rasă.