Petre Roman a făcut anunțul trist. Ce s-a întâmplat cu Mioara, fosta sa soție

Petre Roman, căsnicie de 33 de ani cu Mioara

Căsnicia lor a durat aproape 33 de ani, iar Petre Roman a jucat un rol important în istoria României, fiind primul ministru după căderea regimului comunist.

Cei doi s-au căsătorit în 1974 și au fost priviți ca un cuplu model, apreciat și admirat în întreaga țară. Totuși, în 2007, povestea lor de iubire s-a încheiat printr-un divorț neașteptat. După despărțire, Petre Roman și-a reconstruit viața.

Fostul premier a rupt tăcerea despre cea care i-a fost soție

Mult timp, fostul premier a păstrat tăcerea în privința motivelor care au dus la sfârșitul căsniciei de peste trei decenii. Invitat în emisiunea lui Denise Rifai, Petre Roman a făcut câteva declarații surprinzătoare despre Mioara Roman.

„Mioara Roman este o femeie cu foarte multe calități, atât intelectuale, cât și feminine. Am fost împreună și la bine și la rău până când n-am mai fost împreună. Altă explicație nu a mai fost necesară, deoarece toată lumea înțelege foarte bine cum e viața. De la un moment încolo nu a mai fost așa. Asta însă nu reduce cu nimic ceea ce cred despre ea, despre calitățile ei. E un om foarte capabil, o ziaristă excepțională, o mare vorbitoare de limbă arabă”, a mărturisit Petre Roman.

Motivul pentru care s-a ajuns la divorț

Politicianul a dezvăluit că, în ultima parte a căsniciei lor, relația s-a schimbat. El simțea că Mioara Roman nu îi era alături în modul în care și-ar fi dorit.

„Modul ei de a fi alături de mine nu mai era același pe care eu îl simțeam, dar de la mine să auziți ceva nepotrivit sau cât de cât negativ la adresa ei”, a mai spus fostul premier.