Pensiile Se Dau Cu Întârziere În Decembrie? Cine Sunt Persoanele Care Ar Avea De Suferit

Pensiile se dau cu întârziere în decembrie din cauza minivacanței de 1 Decembrie și a faptului că angajații din sistemul de stat nu lucrează. Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a menționat că nu sunt probleme cu banii și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători, așa cum le-au primit și înainte de Paști.

Pensiile se dau cu întârziere în decembrie?

Situația pensiilor este una puțin mai specială în luna decembrie și asta din cauza faptului că, la sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie, angajații din România vor avea minivacanța de Ziua Națională. De asemenea, este și sărbătoarea de Sfântul Andrei, iar angajații de la stat nu vor munci în aceste două zile.

În mod normal, plata pensiilor începe cu data de întâi a fiecărei luni. Însă, nu și în ultima lună din an, căci vineri, 1 decembrie, este Ziua Națională a României. Urmează două zile libere de weekend, iar angajații își vor relua activitatea luni, 4 decembrie 2023.

Cu toate acestea, președintele Casei Naționale de Pensii dă asigurări ca absolut toți pensionarii își vor primi pensiile până la sărbătorile de iarnă. Poștașii vor munci la foc continuu, astfel încât sa ajungă la toți pensionarii. Daniel Baciu a mai transmis ca viramentele de bani către Poșta Română și alte bănci se fac începând cu 20 noiembrie. Ca atare, banii de pensii există.

Daniel Baciu: „Avem banii de pensii“

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a vorbit despre data la care seniorii vor primi banii. Mulți se întreabă dacă vor întârzia.

Ultimile articole
Testul de personalitate: alegeți o floare inteligentă și aflați ce spune despre trăsăturile dominante ale personalității dvs

„Avem banii de pensii. Am auzit zvonuri în piață că avem probleme cu banii, ceea ce nu este deloc adevărat. Poate unele ministere au, dar nu și Casa Națională de Pensii Publice. Lumea trebuie să știe că există bani și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători, așa cum le-au primit și înainte de Paști, de Revelion, de Sfântul Dumitru sau mai știu eu când. Nu se pune problema să ajungem în imposibilitatea de a le mai plăti”, a explicat președintele Casei Naționale de Pensii.

Șeful Casei Naționale de Pensii a menționat că jumătate dintre cele cinci milioane de pensionari primesc pensia pe card și pentru aceștia e mult mai simplu, printr-o simplă apăsare de tastatură.

„Sigur, va exista o presiune pe poștași care vor trebui să ajungă și în Munții Apuseni, și la cota 2.000, și la etajul zece al unui bloc din cine știe ce oraș. Dar o vor face, așa cum au mai făcut-o. Însă fac precizarea foarte importantă că avem banii de pensii. În plus, menționez și că jumătate dintre cele cinci milioane de pensionari primesc pensia pe card și acolo e mult mai simplu, printr-o simplă apăsare de tastatură!”, a menționat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, care răspuns la întrebarea dacă pensiile se dau cu întârziere în decembrie.

CELE MAI NOI STIRI