Pe data de 7 iulie, au fost publicate rezultatele finale de la Bacalaureat.

Pe data de 7 iulie, au fost publicate rezultatele finale de la Bacalaureat. Printre absolvenții de liceu care s-au arătat nemulțumiți de notă se află și Cristina din Iași. Eleva obținuse 9,85 la chimie, iar la română și matematică, 10. Ce a urmat după ce profesorii i-au reevaluat lucrarea depășește orice așteptare.

Cristina, elevă la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, avea o medie de 9,95 la Bacalaureat. Cunoscând-și abilitățile, nu s-a lăsat și a depus contestație la chimie, cea de-a treia probă a profilului. După ce au venit rezultatele finale, mare i-a fost bucuria. Absolventa de liceu a reușit să obțină o medie de 10 curat!

Ce a spus Cristina după ce a văzut nota de la contestații
Iată primele declarații ale Cristinei din Iași, după ce s-a văzut cu nota 10 la Bacalaureat:

„Rezultatul de 10 de la Bacalaureat reprezintă o confirmare a acumulării de cunoștințe din mai multe domenii, atât științifice, cât și lingvistice, ceea ce acum, la final de liceu, este foarte important pentru că atestă faptul că am reușit să închei un ciclu care m-a pregătit pe mai multe niveluri, cognitive și umane deopotrivă.

Cu alte cuvinte, acest rezultat are o semnificație care întrece o simplă valoare numerică sau un loc în clasament, el indică faptul că am reușit să mă apropii de școală și de materiile predate cu și din mai multe unghiuri, perspective care îmi vor dicta în continuare viitorul.

Este de la sine înțeles că profesorii care m-au îndrumat în toți acești patru ani au contribuit enorm la obținerea acestei note, călăuzindu-mă pe drumul către descoperirea acelei versiuni cât complete, nu doar a elevei, ci și a omului din mine”, a spus tânăra, conform BZI.

Note de 10 la Bacalaureat 2023. Rezultatele de după contestații
În sesiunea iunie-iulie 2023, 76 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10. Cristina din Iași este una dintre ei.

Potrivit datelor transmise de către Ministerul Educației, în sesiunea iunie-iulie 2023, au fost depuse 54.632 de contestații, dintre care 26.184 de contestații la proba E)a), 488 de contestații la proba E)b), 13.385 de contestații la proba E)c) și 14.575 de contestații la proba E)d). După evaluarea lucrărilor contestate, au fost modificate notele pentru 51.646 de lucrări.

După contestații, 94.004 candidați au promovat, cu 2.758 de candidați mai mult, comparativ cu rezultatele inițiale (91.246 de candidați). Rata cumulată de promovare este 75% (75,2% – prima sesiune a anului trecut, respectiv 69,8% – rată de succes în anul 2021).

Pentru promoția curentă, rata de reușită este 80,5%, în creștere ușoară față de anul. Pentru promoțiile anterioare, procentul este în ușoară scădere (31,6%), comparativ cu anul trecut (32,1%), dar superior celui din anul 2021 (30,2%)