Orașul în care locuiesc doar femei. Niciun bărbat nu are voie să trăiască acolo

Orașul brazilian Noiva do Cordeiro este singurul din lume în care trăiesc doar femei. Numele orașului înseamnă „Mireasa Mielului” și este situat în sud-estul țării sud-americane.

De altfel, micul oraș brazilian a fost creat de o femeie pentru femei, cu propriile reguli și sistem de organizare a muncii și a vieții, potrivit Antena 3.

Astfel, în urmă cu mai bine de o sută de ani, la sfârșitul secolului al XIX-lea, o locuitoare a Braziliei, Maria Senhorinha de LimaLima, a fost expulzată din propria casă și apoi din oraș.

Ea și cinci generații următoare au fost chiar excomunicate din biserică, o pedeapsă atât de crudă a fiind urmarea faptului că și-a înșelat soțul.

Ea și-a permis să cedeze sentimentelor și să îl părăsească pe bărbatul cu care a fost de fapt forțată să se căsătorească.

Poate că acest eveniment trist a determinat-o pe Maria Senhorinha de Lima să se gândească la crearea unui loc special pentru sexul slab, în care orice femeie va găsi sprijin și înțelegere, iar conducerea bărbaților va rămâne cu mult dincolo de granițele acestei așezări.

Așadar, în 1891, a apărut un orășel minuscul în Brazilia, pe dealurile Văii Belo. Din păcate, în acele vremuri, femeile care s-au stabilit în Noiva do Cordeiro erau considerate inițial reprezentante ai celei mai vechi profesii.

Reputația lor era foarte dubioasă și nu numai bărbații, ci și femeile decente nu se grăbeau să comunice cu ele, fiind respinse de societate.

Astăzi, peste 600 de femei trăiesc și lucrează în această localitate, și-au aranjat viața așa cum doresc și se simt confortabil în regatul lor feminin. În orașul lor, doar sexul frumos are dreptul de a domina.

Cu toate acestea, aproape nimeni nu ar îndrăzni să le numească slabe pe aceste amazone puternice și libere, potrivit sursei citate. Ele cred că au fost capabile să organizeze o viață mult mai bună în așezarea lor decât bărbații.