O renumita figură a filmului murit. Actrița este cunoscută pentru rolul său…

La vârsta de 90 de ani, lumina scenei italiene s-a stins odată cu trecerea în neființă a celei mai renumite actrițe, Sandra Milo. Icona cinematografiei italiene și-a găsit odihna veșnică în timpul somnului, la reședința sa din pitorescul oraș Roma, conform anunțului făcut de membrii familiei sale.

Sandra Milo, cu o carieră remarcabilă și o contribuție inestimabilă la lumea filmului, a părăsit această lume înconjurată de dragostea familiei sale și a credincioșilor săi câini. Cea mai notabilă pentru interpretarea sa memorabilă din filmul „8½” regizat de Federico Fellini, Milo a fost recunoscută nu doar pentru talentul său polivalent, ci și pentru vocea distinctivă ce a lăsat o amprentă profundă în memoria cinefililor.

În 2021, a fost onorată cu prestigiosul premiu David di Donatello pentru întreaga carieră, echivalentul italian al premiilor Oscar. Această distincție reflectă contribuția sa excepțională la arta cinematografică și impactul său durabil în industrie.

Născută sub numele Elena Salvatrice Greco în Tunis, Milo și-a croit drum în lumea fascinantă a cinematografiei sub îndrumarea regizorului Antonio Pietrangeli. Talentul său a captat atenția unor mari regizori precum Roberto Rossellini, Gabriele Salvatores, Gabriele Muccino, Pupi Avati, Jean Renoir și Claude Sautet, potrivit The Guardian.

Ultimile articole
O fetiţă de 9 ani este însărcinată în 5 luni! Este cutremurător cine este tatăl copilului

Colaborând cu titani ai cinematografiei postbelice italiene, printre care Alberto Sordi și Marcello Mastroianni, Milo și-a lăsat amprenta în istoria filmului. În capodopera premiată cu Oscar, „8½”, ea a oferit o interpretare remarcabilă în rolul Carlei, amanta personajului interpretat de Mastroianni, regizorul Guido.

Anii au adus noi colaborări, iar Fellini a distribuit-o ulterior alături de soția sa în filmul „Julieta spiritelor” din 1965. După două decenii, Milo a dezvăluit în autobiografia sa o poveste de dragoste secretă ce a durat 17 ani între ea și regizorul celebru. Astfel, viața și cariera vibrantă a Sandrei Milo rămân amintiri vii în inimile iubitorilor de artă cinematografică din întreaga lume.

CELE MAI NOI STIRI