O fetiţă de 4 ani şi bunica ei au murit în aceeaşi zi, în Călăraşi

Conform celor mai recente informații, o femeie care a suferit anterior un infarct miocardic și a avut fibrilație atrială, a suferit un stop cardio-respirator în momentul în care a aflat de decesul nepoatei sale. Cu toate eforturile depuse pentru resuscitare, femeia nu a putut fi salvată și a fost declarată decedată.

Soțul ei rămâne internat în stare critică la secția de terapie intensivă, iar medicii depun eforturi pentru a-i salva viața. Inspectorii au prelevat probe din magazinul de unde familia fetiței a cumpărat peștele, acesta fiind principalul aliment incriminat.

Investigațiile au relevat că, în frigiderul familiei, pe lângă pește, au fost consumate și alte produse preparate la grătar (ceafă de porc, mici, cârnați, coaste de porc), gogoși, precum și mezeluri expirate, conform Știrilor PRO TV. La masa organizată în Duminica de Florii au participat zece persoane în total, inclusiv patru copii și șase adulți. Așteptăm rezultatele necropsiei.

Știrea inițială a alarmat opinia publică luni dimineața, când familia a sunat la 112 pentru a anunța că fetița lor de patru ani era în stare de inconștiență. Copila a fost transportată de urgență la spitalul județean, unde a fost intubată, însă eforturile medicilor au fost în zadar.

La scurt timp după aceasta, familia a solicitat din nou intervenția salvării, de data aceasta pentru bunicii micuței, care se simțeau rău. Bunica, în vârstă de 55 de ani, și bunicul, de 66 de ani, au fost transportați la spitalul din Oltenița, însă și bunica a decedat. Rudele susțin că starea lor de sănătate s-a înrăutățit după consumul de pește macrou congelat achiziționat din magazinul local, conform informațiilor de pe Digi24.ro.

În prezent, DSP și Direcția Sanitar-Veterinară desfășoară anchete epidemiologice pentru a stabili cauza exactă a tragediei. Poliția a inițiat de asemenea o anchetă, iar așteptăm rezultatele necropsiei fetiței.