Nu am mai văzut niciodată o prăjitură atât de minunată!

Cred că nu am întâlnit vreodată o prăjitură atât de atrăgătoare! Este uimitor să vezi că poți realiza o prăjitură cu iaurt folosind doar câteva ingrediente simple.

Ingrediente necesare:

  • 4 ouă (albușuri și gălbenușuri separate)
  • Un praf de sare
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 și 1/2 căni + 2 linguri de iaurt grecesc
  • 3 linguri de făină de porumb
  • Zahăr pudră pentru decor

Pasul 1: Pregătirea aluatului Începem prin separarea albușurilor și gălbenușurilor de ouă. Este esențial să păstrăm această separare pentru a obține consistența potrivită a aluatului. Adăugăm zahărul la gălbenușuri și amestecăm până când obținem o compoziție spumoasă. Apoi, incorporăm praful de copt, făina de porumb și iaurtul grecesc, amestecând ușor pentru a combina toate ingredientele. E incredibil cum doar câteva elemente pot crea ceva atât de delicios!

Pasul 2: Baterea albușurilor Urmează partea distractivă: bătutul albușurilor de ou până când devin spumoase! Chiar dacă acest pas necesită puțină răbdare, merită să obținem textura ușoară și aerată dorită în prăjitura noastră. Odată ce albușurile formează vârfuri moi, le adăugăm treptat la amestecul de gălbenușuri, creând un aluat uniform și delicios.

Pasul 3: Coacerea prăjiturii Acum e momentul să punem capodopera noastră în cuptor. Tapetăm o formă de tartă cu hârtie de copt și turnăm aluatul în ea. Apoi, coacem la 190 de grade Celsius timp de 50 de minute. Secretul final? După această perioadă, reducem temperatura la 135 de grade Celsius și mai coacem timp de încă zece minute pentru a ne asigura că prăjitura este perfect coaptă atât în interior, cât și în exterior.

Bucură-te de creația ta Odată ce prăjitura cu iaurt s-a răcit, este timpul să ne bucurăm de ea. Presărăm puțin zahăr pudră deasupra pentru un aspect elegant, apoi o tăiem în porții generoase pentru a împărți cu cei dragi. Nu a fost niciodată atât de ușor să impresionăm cu un desert făcut în casă!