Nadia Comăneci, Dezvăluiri Emoționante Despre Despărțire: „Este Greu Să Înțeleagă Un Copil Adâncimea Acelei Decizii”

Nadia Comăneci a trăit pe pielea ei suferința generată de despărțirea părinților, un eveniment care a lăsat o amprentă adâncă asupra vieții ei. În ciuda sacrificiilor pe care le-a făcut pentru sportul pe care îl iubea, Nadia Comăneci a fost nevoită să facă față, poate, celei mai grele lovituri primite din partea celor care ar fi trebuit să-i ofere confortul și siguranța unei familii unite.

În timp ce se afla într-un turneu, marele campion a primit o veste devastatoare: familia sa urma să se destrame. „Părinții mei sunt divorțați din anii ’70. Eram plecată într-un cantonament când am aflat că părinții mei se vor despărți.

Nu a fost deloc ușor, așa cum nu este pentru niciun copil, să primești o astfel de veste. Pentru mine, ca și pentru orice alt copil, a fost o lovitură dureroasă să aflu că părinții mei se despart. Dar am înțeles că, dacă ei au luat această decizie, trebuie să fie cea mai bună pentru toți. Nu poate fi bine pentru mine și pentru fratele meu decât dacă părinților le este bine. Când părinții sunt bine, și copilul se simte bine…

Este dificil pentru un copil să înțeleagă deplin profunzimea unei astfel de decizii, dar viața merge înainte”, a mărturisit Nadia Comăneci pentru Revista Tango.

Chiar și după separare, viața și-a urmat cursul, iar relațiile au rămas apropiate. Totuși, această liniște a fost tulburată când tatăl Nadiei a trecut în neființă. „Oricine a pierdut un părinte, o persoană dragă, înțelege cât de greu este să vorbești în acele momente, chiar și despre amintirile frumoase pe care le-ai avut cu ei sau despre orice altceva”, a povestit Nadia Comăneci.