Medicul, supranumit medicul cu „mâini de aur“ a murit

Într-o pierdere de neînlocuit pentru comunitatea medicală și locuitorii din comuna Padeș, județul Gorj, am fost martorii plecării din viață a doctorului Horia Emil Cioflan, un eminent specialist în obstetrică-ginecologie, cunoscut în Europa drept medicul cu „mâini de aur”. La doar 57 de ani, medicul și-a găsit sfârșitul în cabinetul său, după ce a suferit un infarct.

Născut în comuna Padeș, doctorul Cioflan s-a remarcat ca unul dintre cei mai talentați specialiști în domeniul obstetricii și ginecologiei. Cu expertiză în chirurgia robotică, chirurgia oncologică ginecologică, chirurgia laparoscopică și histeroscopică, el a adus contribuții semnificative la un prestigios spital din București.

Tragedia care a îndurerat comunitatea medicală și nu numai, a fost dublată de un alt moment de durere: mama medicului, Ștefania Cioflan, tot medic în profesie, a pierit în aceeași zi cu înmormântarea fiului ei. Acest eveniment tragic a amplificat suferința unei familii dedicate medicinei și a adus în atenție povestea cutremurătoare a unei despărțiri abrupte.

Doctorul Cioflan a fost recunoscut pentru intervențiile sale chirurgicale de excepție, desfășurate împreună cu echipa sa de chirurgi ginecologi la Sanador. Printre realizările notabile se numără intervențiile pentru tulburări de statică pelvină și incontinență urinară, inclusiv operații moderne precum Burch pe cale laparoscopică, operația Dubuisson pentru resuspensia uterului și colposacropexia cu meșe alloplastice pentru prolapsul genital. De asemenea, a avut succes în chirurgiile oncologice pentru cancer de col sau de corp uterin, oferind pacientelor sale o recuperare rapidă și reintegrare în familie.

Comunitatea din Cloșani și nu numai își amintește cu afecțiune de doctorul Horia Cioflan, un medic devotat, mereu gata să ajute atunci când era solicitat. Fostul primar al comunei Padeș, Antonie Serafim, a transmis pe pagina sa de socializare cuvinte pline de apreciere pentru doctorul Cioflan, rememorându-l ca pe un om bun, iubitor de oameni și natură, plin de viață și vesel.

Cu tristețe în suflet, comunitatea își ia rămas-bun de la un medic excepțional, iar amintirea doctorului Horia Emil Cioflan va rămâne vie în inimile celor pe care i-a salvat și i-a îngrijit de-a lungul carierei sale remarcabile. Dumnezeu să-l odihnească în pace!