Lumea filmului a pierdut o mare stea. Fanii seriei in doliu …

Albert S. Ruddy, producătorul premiat cu Oscar pentru „Nașul”, a murit la vârsta de 94 de ani. Creator al sitcom-ului „Hogan’s Heroes”, el a câștigat un al doilea premiu Oscar pentru „Million Dollar Baby”, filmul de succes cu Hilary Swank și Clint Eastwood în rolurile principale.

A murit Albert S. Ruddy Albert S. Ruddy, producător și scenarist de origine canadiană, care a obținut premii Oscar pentru „Nașul” și „Million Dollar Baby”, a încetat din viață la vârsta de 94 de ani. El a murit „în pace” sâmbătă la Centrul Medical UCLA. Potrivit unui purtător de cuvânt, printre ultimele sale cuvinte au fost: „Jocul s-a terminat, dar l-am câștigat”.

De-a lungul carierei sale, Ruddy a produs peste 30 de filme, inclusiv „Nașul”, „Million Dollar Baby”, „Cannonball Run II”, „Megaforce”, „The Longest Yard” și „Sabotage”. Decesul său a fost confirmat de soția sa, Wanda McDaniel, și de fiica lor, Alexandra Ruddy.

Ruddy a fost inițial programator de sisteme și vânzător de pantofi. Până când Paramount Pictures se pregătea să filmeze „Nașul”, el devenise cunoscut pentru succesul sitcom-ului „Hogan’s Heroes” și pentru producția unor filme realizate cu bugete eficiente.

„Ruddy este un bărbat înalt, subțire, care se vede pe sine ca un manipulator inteligent”, a scris Nicholas Pileggi în The New York Times Magazine, în 1971, despre realizarea filmului „Nașul”, o adaptare a romanului de succes al lui Mario Puzo despre familia de crimă organizată Corleone.

Detalii din culisele filmului „Nașul” Printre numeroasele provocări întâmpinate în calitate de producător al filmului „Nașul” s-a numărat animozitatea din partea comunității italo-americane, a unor grupuri etnice precum Sons of Italy și a unor membri ai Congresului, care se temeau că filmul va perpetua stereotipurile despre gangsteri. Paramount se temea de boicoturi economice.

Cea mai mare preocupare a lui Albert S. Ruddy a fost Joseph Colombo Sr., un reputat șef al mafiei care a fondat Liga Italiano-Americană pentru Drepturile Civile. Colombo a reușit să convingă FBI-ul să nu mai folosească termenii Mafia și Cosa Nostra în comunicatele sale de presă.

„The Godfather” a câștigat trei premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film! „Nașul” a fost larg apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune filme realizate vreodată.

Continuarea, „The Godfather Part II” (1974), a câștigat de asemenea Oscarul pentru cel mai bun film, dar „The Godfather Part III” (1990) nu a avut același succes. Ruddy nu a fost implicat în continuări. Fred Roos, care a murit pe 18 mai, a fost producătorul ambelor continuări, precum și al altor filme regizate de Coppola.