Liceul Tehnic Dimitrie Leonida, evacuat după ce un elev a folosit spray lacrimogen pe hol. Mai mulți elevi au ajuns la spital

În dimineața zilei de marți, ora 10:00, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București a fost martor la un incident grav, când unul dintre elevi a utilizat un spray lacrimogen în incinta liceului. Efectele au fost devastatoare, cu zeci de elevi prezentând simptome severe și necesitând intervenție medicală de urgență. Iată detaliile!

Liceul Tehnic Dimitrie Leonida, evacuat după ce un elev a folosit spray lacrimogen pe hol
Spray-ul iritant, posibil paralizant, a fost utilizat în holul liceului, provocând panică și haos printre elevi și cadrele didactice. Mai mulți elevi au acuzat stări de rău imediat după incident, iar intervenția rapidă a echipajelor de ambulanțe și pompieri a fost crucială în gestionarea situației.

Mai mulți elevi au ajuns la spital
Conform informațiilor oferite de ISU București, până în acest moment au fost evaluați medical 15 elevi, iar 5 dintre aceștia au fost transportați la spital pentru îngrijiri suplimentare. Alți elevi aflați în situații similare sunt în curs de evaluare, iar autoritățile monitorizează îndeaproape starea lor pentru a lua măsurile necesare.

În fața acestei situații critice, au fost alertate multiple echipaje de intervenție, inclusiv 8 echipaje SMURD, 4 echipaje SABIF, și 2 autospeciale pentru victime multiple, pentru a gestiona situația cu maximă eficiență. De asemenea, intervenția promptă a echipajelor de stingere cu modul de prim-ajutor a contribuit la stabilizarea situației și la acordarea primelor îngrijiri medicale.

„In incinta cladirii a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant. In urma evenimentului sunt mai multi elevi care acuza stare de rau. Pana in acest moment au fost evaluati medical 15 elevi si s-a luat decizia ca 5 dintre acestia sa fie transportati la spital.

Alti elevi sunt in autospeciala pentru victime multiple si urmeaza a fi transportati la spital. Actiunea de evaluare medicala este in desfasurate, mai sunt si alti elevi cu acuze medicale similare pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportati la spital. Au fost alertate 8 SMURD, 4 SABIF, CBRN, 2 autospeciale pentru victime multiple, 2 autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor. Interventia este in desfasurare”, a trasnsmis ISU București.

Incidentul de astăzi evidențiază necesitatea unei supravegheri și securizări sporite în instituțiile de învățământ, pentru a proteja siguranța și bunăstarea elevilor și personalului. Utilizarea neautorizată a substanțelor iritante în incinta școlilor nu numai că pune în pericol sănătatea și securitatea comunității școlare, dar poate avea și consecințe legale severe pentru cei implicați.