La 14 ani mi-am cunoscut viitorul sot. Era batran si pitic

O tanara a avut de ales intre inchisoarea de acasa si inchisoarea din cadrul unei casatorii aranjate. Aceasta a luat o decizie curajoasa.

Pe cand avea 8 ani, familia ei deja ii aranjase deja casatoria

La 14 ani a vazut pentru prima oara o poza cu viitorul ei sot. Era un barbat in varsta mic de inaltime.

La 15 ani, Jasvinder Sanghera a fost inchisa in camera ei de familie pentru ca a refuzat sa accepte casatoria aranjata. A ajuns prizoniera in propria casa.

Jasvinder era mezina familiei cu 7 fete. Ea a putut sa observe de-a lungul anilor casatoriile fortate la care au fost supuse surorile ei. Mai toate erau deja maritate inainte sa implineasca 15 ani.

Toate surorile ei au urmat un sablon similar, au fost retrase de la scoala, trimise in India, readuse in Marea Britanie casatorite si abuzate fizic si psihic de sotul lor.

Venise si randul ei, dar Jasvinder s-a razvratit. Parintii ei nu au vrut sa accepte comportamentul mezinei familiei, asa ca au inchis-o in casa dupa ce au retras-o de la scoala. Nu avea voie sa iasa din camera ei. Singurele permisiuni pe care le primea erau cele de a merge la toaleta. Masa o servea in camera ei.

Parintii lui Jasvinder i-au controlat toata viata. Nu avea voie sa aiba alti prieteni decat cei aprobati de familie.

Jasvinder si-a facut un iubit secret, un apropiat al familiei. Cei doi comunicau prin geamul ferestrei camerei ei. El statea seara la geamul ei si ii citea pe buze. Voiau sa fie impreuna, asa ca iubitul ei a inceput sa stranga bani.

Intr-o zi, iubitul ei i-a spus sa-si faca bagajele. Jasvinder si-a pregatit doua valize pe care le-a coborat pe geam folosind cearceafuri. Jasvinder mai avea nevoie doar de momentul perfect pentru a fugi.

Usa de la intrarea din casa a fost pentru un moment deschisa si nesupravegheata, asa ca Jasvinder a fugit. Ea si prietenul ei s-au mutat in alt oras.

Chiar daca familia ei a incercat sa-i faca rau, lui Jasvinder i s-a facut dor de ea. A sunat-o pe mama ei, i-a spus ca e bine si ca vrea sa se intoarca acasa cu conditia sa se renunte la casatoria aranjata.

Raspunsul ei a socat-o. “Ori te intorci acasa si te mariti cu cine zicem noi, ori din aceasta zi esti moarta pentru noi.”

Timp de 35 de ani, Jasvinder nu a primit nici macar o felicitare de ziua ei de la parintii ei. Acum are 3 copiii care nu si-au cunoscut niciodata bunicii.

Cand sora ei, Robina s-a sinucis la 25 de ani din cauza abuzurilor din casnicia ei aranjata, Jasvinder a decis sa faca ceva.

In ciudat abuzurilor suferite, parintii au incurajat-o pe Robina ca e datoria ei sa le suporte, ca e datoria ei sa-si tempereze sotul. Robina si-a dat foc si a murit.

Jasvinder a decis sa infiinteze o organizatie, Karma Nirvana care sa lupte impotriva casatoriilor aranjate. Datorita ei, casatoriile aranjate au fost declarate ilegale in Marea Britanie. Conform BBC, organizatia lui Jasvinder a ajutat peste 50.000 de persoane.

Jasvinder este bunica acum si considera ca cea mai mare realizare este ca a spart lantul abuzurilor pentru copiii ei, nepotii ei si viitoarele generatii.

Fiecare problemă de sănătate cu care vă confruntați necesită analiza unui medic specialist, articolele au doar scopul de a informa, inainte de a urma un tratament consultati mai intai medicul specialist .