În casa femeii care are 20 de copii! “Am primit cel mai frumos cadou de la Dumnezeu: 10 fete și 10 băieți

Georgiana este o femeie în vârstă de 42 de ani, care este căsătorită încă din adolescență și a adus pe lume 20 de copii într-un interval de 24 de ani. Această cifră impresionantă poate fi cu ușurință rezumată într-o ecuație matematică, dar ceea ce este mai dificil de înțeles este de unde își trage ea puterea de a îngriji atât de mulți copii. Pentru ea, sarcina de a crește o familie numeroasă nu este deloc dificilă, ci dimpotrivă, este ceea ce o motivează în fiecare zi.

“Nu este deloc greu pentru mine. Mai greu mi-ar fi fără ei”, spune Georgiana cu seninătate, ca și cum a crește 20 de copii ar fi o sarcină la fel de simplă ca și a întoarce roata fântânii.

În casa familiei Văcaru din comuna Stoenești, județul Argeș, nu există niciodată liniște. Sunetele vesele ale copiilor rezonă mereu în încăpere. În prezent, sunt 15 copii în casă, ceilalți cinci fiind la casele lor. Împreună, cei 20 de copii ai cuplului Văcaru i-au adus Georgianei o reputație de “mamă eroină” atât în satul lor, cât și în presa națională.

“Am auzit că mă numesc așa, dar nu mă simt așa. Sunt doar o mamă care își iubește copiii, nimic mai mult”, spune modest Georgiana.

Primul copil al cuplului, Mihai, s-a născut doi ani după căsătorie. De atunci, Georgiana a rămas însărcinată aproape în fiecare an, fără să planifice acest lucru, ci mai degrabă văzându-l ca pe un dar minunat de la Dumnezeu.

“Nu a fost nimic planificat, dar cred că am primit cel mai frumos dar de la Dumnezeu: 10 fete și 10 băieți”, mărturisește ea.

Deși este o familie numeroasă, Georgiana nu uită niciodată numele sau datele de naștere ale copiilor săi. Instinctul matern este atât de bine dezvoltat încât este capabilă să se ocupe cu ușurință de toate nevoile fiecărui copil.

Recenta adiție la familia Văcaru este micuța Sofia. Abia adusă pe lume, doarme liniștită în brațele mamei sale. Georgiana a născut prin cezariană de două ori, prima dată acum, cu Sofia, și a doua oară cu gemenii Filip și Tania, acum doi ani.

În familia Văcaru, cei mai mari au grijă de cei mici, iar atmosfera este întotdeauna plină de viață și de bucurie. Georgiana se declară mândră de familia ei și spune că cel mai greu i-a fost să fie despărțită de copiii săi pentru o perioadă mai lungă de timp.

Georgiana nu a avut niciodată un loc de muncă, preferând să se ocupe de casă și de familie, în timp ce soțul ei, Iosif, este singurul care aduce bani în casă. Cu câteva luni pe an petrecute în străinătate pentru muncă și zilele de muncă prin sat atunci când este acasă, Iosif își susține familia în modul cel mai bun posibil.

Casa lor este aproape mereu plină de viață și veselie, iar Georgiana se bucură de fiecare moment petrecut alături de copiii ei.