Generozitate în Iași: Copil cerșetor cumpără cărți de colorat cu banii strânși, comunitatea se mobilizează pentru ajutor

În orașul Iași, un grup de copii care cerșea în fața unui supermarket a atras atenția publicului și a generat o val de solidaritate în rândul comunității online și nu numai. Povestea lor a fost împărtășită pe un grup de Facebook de către Nicoleta, soția unui agent de securitate al supermarketului, care a fost martor la gestul emoționant al copiilor.

Aceștia, după ce au petrecut întreaga zi cerșind în fața magazinului, au folosit banii strânși pentru a cumpăra cărți de colorat și creioane, surprinzându-l pe soțul Nicoletei, care îi urmărea cu suspiciunea că ar putea să fure.

În detaliu, Nicoleta a relatat în postarea sa că, în ciuda așteptărilor, copiii nu au avut intenții negative și și-au cheltuit modestii bani strânși pe rechizite. Soțul ei, impresionat de gestul lor, le-a cumpărat un penar suplimentar. Conversând ulterior cu unul dintre copii, Nicoleta a aflat că sunt parte dintr-o familie numeroasă, având șapte frați care merg la școală și care se străduiesc să investească în educația lor, în ciuda condițiilor grele.

Nicoleta a folosit platforma online pentru a cere sprijinul comunității, solicitând donații de rechizite, haine, încălțăminte sau jucării, subliniind dorința de a ajuta fără a alimenta eventuale vicii ale părinților. Ea a menționat că familia copiilor locuiește în Valea Adâncă, promițând să ofere mai multe detalii și o adresă exactă pentru cei dispuși să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai ale copiilor.

Postarea Nicoletei a devenit rapid virală, emoționând comunitatea și mobilizând oameni dispuși să ajute. Persoanele interesate să contribuie la sprijinirea copiilor au fost încurajate să o contacteze prin mesaj privat, iar Nicoleta a asigurat că va oferi toate informațiile necesare pentru a facilita ajutorul. Datorită acestei inițiative, copiii au primit o șansă la o viață mai bună, comunitatea arătându-și solidaritatea și compasiunea față de cei aflați în dificultate.