Florin Dumitrescu, dezvăluiri despre procesele cu Antena 1: „Mi-am pierdut toate drepturile posibile doar pentru ca am semnat un contract””

Florin Dumitrescu, dezvăluiri despre procesele cu Antena 1 Într-un clip postat pe pagina sa de Instagram, Florin Dumitrescu a vorbit despre cele două procese pe care le are în prezent cu postul de televiziune Antena 1, după ce el și ceilalți doi jurați ai Chefi la cuțite au ales să nu se mai prezinte la filmările sezonului 13 al show-ului culinar.

Chef-ul a precizat că nu poate oferi prea multe detalii din cauza clauzei de confidențialitate pe care a semnat-o cu trustul Intact, însă a mărturisit că a primit mai multe amenințări din partea avocaților Antenei.

„În condițiile în care mă aflu acum cu procesul pe rol, cu amenințări de la avocați, cu notificările pe care le tot primesc de la avocații fostului trust cu care am colaborat. Da, e sensibilă povestea. (…) Ca persoană publică sau privată mi-am pierdut dreptul la liberă exprimare, mi-am pierdut dreptul de a fi cine sunt, mi-am pierdut toate drepturile posibile doar pentru că am semnat un contract. E un pic dubios și un pic cam greu de dus”, a afirmat Florin Dumitrescu pe Instagram.

Bucătarul a explicat că în prezent are două procese pe rol cu postul de televiziune și așteaptă ca judecătorul să decidă de partea cui este dreptatea. Florin Dumitrescu a evitat să ofere detalii din cauza clauzei de confidențialitate semnată în urmă cu câțiva ani, când a trecut de la Pro TV la Antena 1.

„Dar ca să știți, să înțelegeți situația prin care trec în acest moment. Am două procese pe rol, în civil – pentru interpretarea unor clauze din contract. Interpretare pe care o va decide judecătorul de partea cui este dreptatea, de partea angajatorului sau de partea mea. Confidențialitatea pe care eu am semnat-o în acest contract mă împiedică să vorbesc cu libertatea și cu ușurință și să spun despre ce e vorba și cum stau lucrurile de fapt. N-am voie să fac asta, că am o confidențialitate semnată. Bun”, a mai spus Florin Dumitrescu.

Florin Dumitrescu, despre anii petrecuți la Antena 1 Florin Dumitrescu a afirmat că i-a plăcut să lucreze la Antena 1, însă acum pare a fi timp pierdut, timp pe care îl putea petrece alături cu familia sa. „Eu, personal, vă spun sincer, timp de 9 ani de zile am crezut că am lucrat într-un loc mișto. Și mi-am dedicat acești ultimi 9 ani cu speranța că fac bine. S-au șters cu buretele. Eu 9 ani de zile n-am existat din punct de vedere profesional. Și atunci ce fac? Nu stau eu liniștit lângă familia mea, timp pe care eu l-am pierdut efectiv departe de ei, cu compromisurile pe care le-am făcut de-a lungul vremii? Compromisuri de care habar n-aveți, la ce compromisuri am fost supus, să zicem, doar pentru că aveam un contract semnat”, a continuat Florin Dumitrescu.

Fostul jurat al Chefi la Cuțite a tras și un semnal de alarmă pentru urmăritorii săi, cu privire la situația în care el se află. „De aia, aveți grijă pe cine lăsați în casa voastră și aveți grijă în ce casă intrați! Atât. M-am răcorit. Nu știu cât o să mă coste chestia asta, poate încă un proces pe rol, dar cine știe?! Că libertatea de exprimare se pare că e doar de o anumită tabără, nu o avem toți. Și în orice caz, nu o avem toți egală”, a subliniat el.