Femeie româncă obligată să poarte jihabul și bătută de soțul musulman, acesta fiind condamnat la închisoare

Femeia româncă obligată să poarte jihabul timp de ani de zile a reușit să își facă dreptate în instanță.

O femeie de origine română a fost obligată de soțul ei marocan și musulman să poarte vălul islamic, jihabul, timp de ani de zile. Dacă refuza sau uita să îl poarte, era bătută și terorizată. În cele din urmă, femeia a făcut plângere împotriva soțului ei și a reușit să își facă dreptate în instanță.

Potrivit gazetaromaneasca.com, femeia care nu și-a dezvăluit identitatea, este catolică și s-a căsătorit cu soțul ei în 2007, în Tortona. La început, cuplul era fericit și fiecare își practica propria religie. Însă, totul s-a schimbat în momentul în care soțul a început să îi ordone femeii să iasă din casă numai cu capul acoperit. Dacă uita sau refuza, era bătută.

Femeia a mers la poliție și a povestit despre toate agresiunile suferite, dar și despre slaba participare a soțului care era întreținut de familie, după ce rămăsese șomer de mult timp. În cele din urmă, soțul a fost condamnat de instanță la un an și 8 luni fără eliberare condiționată, pentru rele tratamente.

Procurorul a cerut trei ani și jumătate de închisoare

Potrivit acelorași surse, procurorul de la Procuratura din Alessandria ceruse trei ani și jumătate de închisoare pentru soțul femeii. Însă, avocatul bărbatului a solicitat achitarea și a anunțat că va face recurs, argumentând că nu existau probe certe privind relele tratamente povestite de româncă. Cu toate acestea, judecătorul a dat dreptate femeii și a condamnat soțul și tatăl copiilor ei, El Kamel E.F., acordându-i numai circumstanțe atenuante generice și refuzându-i eliberarea condiționată pentru recidivă.

Ultimile articole
România va fi lovită de ciclonul polar! Meteorologii anunță zile cu viscol și multă zăpadă

Femeile nu trebuie să fie supuse la constrângerile culturale ale soților lor

Acest caz este un exemplu al problemelor cu care se confruntă unele femei atunci când se căsătoresc cu bărbați din alte culturi și religii. În multe cazuri, aceste femei sunt supuse la constrângerile culturale ale soților lor și sunt victime ale violenței domestice. Este important ca aceste situații să fie aduse în atenția autorităților și să fie luate măsuri pentru protejarea femeilor.

În concluzie, acest caz arată că femeile trebuie să fie libere să își practice propria religie și să nu fie supuse la constrângerile culturale ale soților lor. Este important ca aceste probleme să fie abordate și că autoritățile să ia măsuri pentru protejarea femeilor în astfel de situații.

CELE MAI NOI STIRI