Este incredibil ce s-a întâmplat cu Magda Catone, la 10 ani de la decesul lui Șerban Ionescu.

Magda Catone a părăsit scena publică și s-a retras din lumina reflectoarelor după 10 ani de la moartea soțului ei, celebrul actor Șerban Ionescu.

Această talentată actriță și-a dedicat viața artei, absolvind Academia de Artă Teatrală și Cinematografică în anul 1982, unde a avut privilegiul de a fi studentă la clasa unor legende precum Amza Pellea și Ion Cojar.

Magda Catone a cunoscut faima și recunoașterea publicului nu doar prin intermediul marilor producții cinematografice sau teatrale, ci și prin prezența sa în reclame, printre care se numără și celebrele spoturi publicitare pentru detergenți care au captivat imaginația telespectatorilor ani la rând.

Cu toate acestea, din anul 2012, când a avut loc tragicul deces al soțului său, Magda Catone s-a retras din lumina reflectoarelor și a preferat să trăiască viața în discreție. Absența ei de pe micile ecrane a fost remarcată de public, iar rolurile sale în reclame s-au rărit.

Cu toate acestea, în ciuda retragerii din sfera publică, Magda Catone a continuat să ofere câteva apariții discrete în filme, printre care se numără producții precum “Vineri seară”, “Scurtcircuit”, “Și atunci, ce e libertatea?” și “Scara”, difuzate în perioada 2014-2021.

Ultima apariție publică notabilă a fost în noiembrie 2021, când a fost invitată în emisiunea “Exclusiv VIP” cu Cristi Brancu, unde a împărtășit amintiri din perioada petrecută alături de soțul ei, Șerban Ionescu. Cei doi au fost parteneri de viață timp de aproximativ 30 de ani, iar în ultimele luni de viață ale lui Ionescu, au fost implicați într-un proces de divorț.

Șerban Ionescu a fost unul dintre cei mai talentați și apreciați actori români, cu roluri memorabile atât în film, cât și în teatru. Tragicul său sfârșit a survenit pe 21 noiembrie 2012, la vârsta de 62 de ani, la Spitalul Floreasca din București, în urma unei boli neurologice. Înmormântarea sa a avut loc la Cimitirul Bellu din Capitală.

Colegii săi din lumea artistică știau că Ionescu suferea de o boală neurologică și fusese diagnosticat și cu borelioză, o afecțiune gravă provocată de înțepătura de căpușă. Astfel, trecerea sa în neființă a lăsat o uriașă rană în inimile celor apropiați și în peisajul cultural al țării.