Elevul agresiv din Târgu Mureș, care și-a bătut și jignit diriginta, a fost exmatriculat. Agresiunile s-au petrecut în prezența mamei lui

S-au luat noi măsuri în cazul elevului de 15 ani din Târgu Mureș, care și-a agresat și jignit dirginta la școală. Adolescentul a fost exmatriculat, iar acum va fi nevoit să aștepte până va fi acceptat la o nouă unitate de învățământ.

În urmă cu o săptămână, un adolescent de 15 ani a ajuns în atenția tuturor, după ce și-a bătut, jignit și amenințat diriginta într-o școală din Târgu Mureș.

Au urmat o mulțime de reacții de revoltă, iar autoritățile au făcut cercetări în acest caz. Tot scandalul s-a petrecut în prezența mamei sale, care nu și-a oprit fiul.

Elevul de 15 ani din Târgu Mureș, care și-a bătut diriginta, a fost exmatriculat

La mai bine de o săptămână de la scandalul de proporții și cu câteva luni înainte de începutul Evaluării Naționale, băiatul agresiv a fost exmatriculat din unitatea de învățământ. Deși trebuia să se pregătească, în mod normal, pentru examenele naționale de la sfârșitul clasei a VIII-a, el va trebui să aștepte încă un an.

Elevul agresiv poate să se înscrie la on altă școală anul viitor școlar, respectiv în toamnă. El trebuie să repete clasa a VIII-a, în cazul în care o altă școală îl va accepta.

În urmă cu câteva zile, elevul de 15 ani a fost lăsat în libertate, după ce a fost reținut 24 de ore, în urma faptelor foarte grave pe care le-a comis.

”Ca urmare a incidentului violent petrecut în data de 11.03.2024, în incinta Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, în care a fost implicat un elev al școlii noastre, aducem la cunoștința opiniei publice faptul că, la nivelul acestei unități de învățământ, în urma cercetărilor efectuate, luând în considerare toate aspectele relevante în desfășurarea evenimentelor și ținând seama de prevederile legale, s-a luat hotărârea exmatriculării elevului cu drept de reînscriere, în anul școlar următor, în altă instituție de învățământ.

Este regretabil faptul că, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, o școală care a avut mereu porțile deschise pentru cei care au dorit un mediu academic elevat, prietenos și incluziv, astăzi închide o ușă în fața atitudinilor lipsite de normalitatea care ar trebui să guverneze școala românească”, a transmis liceul din care a fost exmatriculat elevul agresiv.

Mama lui îl consideră nevinovat

Deși copilul ei și-a bătut cu pumnii și picioarele diriginta și a amenințat-o inclusiv cu moartea, mama lui îl consideră nevinovat.

Ba mai mult, și-a susținut fiul și a ameninat-o și ea pe prfoesoară, fiind revoltată de măsurile care s-au luat împotriva fiului ei. Comportamentul celor doi a stârnit o mulțime de reacții de revoltă.