Doliu în lumea muzicii populare. Dorina Grad s-a stins din viață la 62 de ani: „De astăzi va cânta în ceruri!”

Dorina Grad, apreciată interpretă de muzică populară românească din Transilvania, a decedat la vârsta de 62 de ani.

Originară din Beclean, județul Bistrița-Năsăud, Dorina și-a petrecut copilăria în Dej, unde a dezvoltat o pasiune profundă pentru muzică, începând să cânte ca solistă și dansatoare la Ansamblul “Someșana”. Talentul ei i-a permis să participe și să se distingă la diverse festivaluri de folclor, cum ar fi cele din Caracal, Slatina, Amara, Sibiu, Reghin și Festivalul “Maria Tanase” de la Craiova, unde a obținut premiul II.

Activitatea sa artistică include înregistrări la Radio Târgu Mureș și Radio București, precum și colaborarea ca solistă profesionistă cu Ansamblul “Mureșul” din Târgu Mureș din anul 1990. Dorina Grad a efectuat turnee în multe țări, printre care Ucraina, Turcia, Ungaria, Italia și Franța, contribuind la promovarea muzicii populare românești la nivel internațional.

Comunitatea muzicală și fanii de pretutindeni îi vor simți lipsa. Ionela Morutan, o altă cântăreață de muzică populară, a exprimat pe Facebook: „Din păcate, cea mai curată și frumoasă voce a Mureșenilor va cânta de acum în ceruri. Drum lin spre îngeri și lumină veșnică, Dorina”.