Doliu In Lumea Artistica Romaneasca. S-A Stins Vocea De AUR

Este iar doliu in lumea artistica din Romania. S-a stins din viata Moni Bordeianu, vocea de AUR a Phoenix din perioada anilor ’60! Anuntul a fost facut de Nicu Covaci pe Facebook.

Moni Bordeianu, vocea inconfundabila a Phoenix din anii ’60, a murit: „A plecat sa deschida alt drum cel care l-a deschis pe primul… Iti multumim, Moni, pentru ca ceea ce avem acum tu ai inceput!”, a scris Nicu Covaci pe retelele de socializare.

Covaci a postat si versurile piesei „Nebunul cu ochii inchisi”, cantata de Moni Bordeianu.
„Pe un munte, intr-o tara
foarte-ndepartata

sta un om cu ochii-nchisi
si spune ce ne-asteapta.
Lumea nu-l asculta

il crede un nebun
caci vorbele lui sunt
ca niste lovituri de tun.
El sta singur si linistit

Dar in ochii lui inchisi
Vede al lumii asfintit
Nebunul cu ochii lui inchisi.

Zilele trec una dupa alta
sus pe munte
si vocea lui se aude clar,
spunand foarte multe.

Lumea cea intreaga
nu se-opreste sa-l asculte

il vede un nebun ce-ndruga
multe vorbe-absurde!”

Florin Bordeianu s-a nascut pe 26 februarie 1948, la Besenova Noua, judetul Timis.
„A plecat „on the other side” cel care a animat tineretea (nu doar) celor care in anii 60 au simtit ca se poate trai si altfel, ca merita luptat pentru asta.

Nu pot decit sa-mi exprim gratitudinea pentru tot ceea ce ne-a oferit acest mare artist al vietii transformat in legenda inca din 1970 cind a ales libertatea si a emigrat in S.U.A. A parasit atunci cu lacrimi in ochi si durere in suflet formatia cu care a ajuns atit de popular si iubit – Phoenix.

Atunci a fost primul mare zbor care insa ia permis sa mai revina alaturi de Nicu Covaci, Bela Kamocsa, Gunther Rainiger, cu care s-a inaltat initial.

Acum Moni, Florin Bordeianu, si-a luat ultimul zbor, spre vesnicia Nimicului. Ii vom pastra cit traim vie memoria. Poate o vor face si cei ce-i vor descoperi si asculta cintecele”, a transmis, la randul sau, criticul muzical Mimo Obradov.