Doliu în Biserică! Un îndrăgit preot a murit chiar de la Înălțarea Domnului

Părintele Alecu Amarinei a trecut la cele veșnice, lăsând în urmă amintiri și un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut. Este descris ca „preot, duhovnic, sfătuitor, părinte, prieten și fierbinte rugător pentru păcatele noastre cu care adesea l-am împovărat”.

În ziua Înălțării Domnului din anul 2024, sufletul părintelui nostru iubit, Alecu Amarinei, s-a înălțat la Ceruri. Momentul întâlnirii sale cu Dumnezeu, într-o zi cu o asemenea însemnătate creștină, ne amintește de promisiunea că vom deveni cetățeni ai Raiului, înconjurați de iubirea infinită a Domnului.

Părintele Alecu a fost o flacără puternică a dragostei divine în această lume. Cu imensă dăruire, l-a sprijinit pe părintele Dragoș Munteanu la zidirea unei catedrale și a păstorit cu devotament timp de aproape 30 de ani enoriașii Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Piatra-Neamț. A fost un sfătuitor blând și erudit pentru tinerii seminariști și un rugător fierbinte pentru păcatele noastre. Împreună cu presvitera Iuliana, care a plecat de curând la Domnul, și-a zidit și o frumoasă familie, trăind în armonie timp de aproape 45 de ani.

Ultimii ani au fost grei pentru părintele, dar a rămas mereu învingător, datorită înțelepciunii sale vaste, rugăciunii puternice și credinței neclintite. A reușit să transforme greutățile destinului într-o notă veselă, aducând bucurie și speranță celor din jur.

Părintele Alecu ne-a lăsat cu amintiri neprețuite și a plecat să regăsească izvorul dragostei: pe cea alături de care a trăit frumos și pe Dumnezeu, cu care va petrece eternitatea.

„Sărut dreapta, Părinte Alecu! Ne veți lipsi la fiecare Sfântă Liturghie, la fiecare sărbătoare și la scaunul de spovedanie, dar vă vom purta pentru eternitate în suflet și rugăciune. Știm că ne veți privi din slava cerească și vă veți ruga pentru noi, cum ați făcut mereu!”.

Suntem alături de familiile celor trei copii minunați ai părintelui, Pr. Ciprian, Andreea-Parascheva și Lidia, în aceste clipe de imensă durere. De astăzi, ei vor fi mângâiați de părinții lor scumpi, care-i privesc din sânul celor drepți. Să-i întărească Domnul Dumnezeu!

Hristos S-a înălțat!

Cătălina, fiică duhovnicească, enoriașii Parohiei „Duminica Sfinților Români” și pr. Andrei.

Dumnezeu să îl ierte și cu drepții să îl așeze!