“Destinatia finala incepe cu 72 de ore inainte” – un studiu despre ce simt oamenii inainte sa plece de pe aceasta lume

Patricia Pearson, jurnalista canadiana si autoarea cartii „Opening Heaven’s Door: Investigating Stories of Life, Death, and What Comes After” (n.r. – „Deschizand usa Raiului: Investigatii pe teme de viata, moarte si viata de apoi”) a studiat timp de cinci ani ce se intampla dupa moarte.

Timp de cinci ani Patricia a stat de vorba cu zeci de persoane care au lucrat cu bolnavi in stare terminala, dar si cu cei care se aflau la un pas de a trece in lumea de dincolo.

Jurnalista a descoperit ca, in mod ciudat, muribunzii par a sti exact care este urmatoarea lor destinatie si cand vor ajunge acolo, noteaza adevarul.

Destinatia finala incepe cu 72 de ore inainte

Muribunzii incep sa vorbeasca in metafore despre calatoria spre lumina inainte cu 72 de ore de trecerea in nefiinta. „Cand sora mea era pe moarte din cauza cancerului la san, a spus, parca frustrata: «nu stiu cum sa plec», apoi a pomenit ca ar avea nevoie sa fie ajutata la zbor”, povesteste Patricia.

Jurnalista a stat de vorba si cu o asistenta care a intalnit zeci de persoane pe patul de moarte. Aceasta i-a relatat alte cazuri de pacienti care o rugau sa-i ajute sa plece spre o destinatie. „A inteles sotia mea tot ce trebuie in legatura cu pasaportul si biletul de calatorie?”, a intrebat-o pe asistenta Maggie Callnan un barbat chinuit de cancer pancreatic, cu putin timp inainte sa moara. Dupa ce a intalnit sute astfel de cazuri, Callnan crede ca aceasta viziune a mortii ca o calatorie nu este intamplatoare.

Majoritatea pacientilor care erau constienti cu o ora inainte de moarte au declarat ca s-au intalnit cu apropiatii lor decedati, fie ca luasera sau nu medicamente. „Cand am intervievat-o pe Audrey Scott, o femeie in varsta de 84 de ani care se stingea din cauza cancerului, femeia mi-a spus ca a fost vizitata de fiul sau adoptiv, Frankie, care murise in urma cu ani buni”, isi aminteste jurnalista.

In unele cazuri, muribunzii pot vedea prieteni sau rude chiar daca nu stiu ca acestia au decedat. in unul din primele cazuri investigate, o mama care urma sa moara la nastere i-a marturisit medicului sau obstetrician, Florence Barrett, ca isi poate vedea tatal, care decedase cu ani in urma.

Surprinzator este, insa, faptul ca langa tatal femeii se afla si sora acesteia, Vida, care murise in urma cu trei saptamani si despre a carei moarte femeia nu fusese informata. „Vida e cu el”, repeta, surprinsa, lauza.

Ce semnifica lumina alba de la capatul tunelului

Lumina alba de la capatul tunelului a devenit deja un cliseu in cultura noastra. Descrisa aproximativ la fel de mai multe persoane care s-au aflat la un pas de moarte, aceasta lumina ar fi, de fapt, perceputa ca un sentiment puternic de dragoste, de siguranta, nu doar ca experienta vizuala. Yvonne Kason, o doctorita implicata intr-un accident de avion, a comparat acest sentiment cu dragostea materna. „M-am simtit de parca eram bebelus, pe umarul mamei mele. Am simtit ca sunt in siguranta, ca si cum am fost pierduta si mi-am regasit calea”, a povestit Yvonne.

Studiile spun ca 50% din oameni simt prezenta apropiatilor decedati, fie in momentul mortii, fie mai tarziu. Lucru pe care l-a experimentat si jurnalista Patricia Pearson. „S-a intamplat si in familia mea. Tatal meu a murit brusc, fara a fi bolnav, intr-o noapte din 2008. Sora mea, Katharine, se afla la 160 de kilometri distanta, in dormitorul sau, cand a simtit o prezenta, o mangaiere pe cap. S-a simtit fericita si multumita si i-a povestit aceasta experienta ciudata fiului sau, inainte sa afle ca tata murise”, si-a amintit jurnalista.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!