De ce pun unii oameni hârtie igienică în frigider. Trucul folositor la care puțini se gândesc

Un truc vechi, dar eficient

Deși unii utilizatori sunt sceptici, experții susțin că trucul chiar poate funcționa. Hârtia igienică are un grad ridicat de absorbție, ceea ce o face potrivită pentru a elimina umiditatea și mirosurile neplăcute din frigider.

“Umiditatea din frigider contribuie des la apariția mucegaiului și mirosului neplăcut,” a declarat Ruiz Asri, editor pentru Honest Food Talks. Punerea unui rol de hârtie igienică în frigider poate ajuta astfel la eliminarea mirosurilor neplăcute.

Deși acest truc a devenit o tendință recentă, nu este atât de nou. Pe Internet au apărut referințe la acest obicei încă din 2015. Totuși, se pare că, în ultimul an, din ce în ce mai multe persoane au descoperit acest secret și l-au împărtășit pe rețelele de socializare.

Da, funcționează, dar nu pe termen lung

Potrivit experților, răspunsul este da – dar doar până într-un anumit punct. Hârtia igienică va absorbi mirosurile neplăcute și umiditatea, dar doar pentru o anumită perioadă. În plus, alte opțiuni sunt mult mai eficiente și ocupă mai puțin spațiu în frigider.

Dacă te gândești să pui hârtie igienică în frigider, experții cred că este un truc util, dar doar dacă nu ai acces la celelalte opțiuni. Problema cu acest truc este că este temporar și necesită înlocuirea constantă a rolelor de hârtie igienică.

Alternativa eficientă: bicarbonatul de sodiu și uleiul de chimen negru

Dacă dorești să scapi de mirosurile neplăcute din frigider, există și alte soluții eficiente, care au fost folosite de-a lungul timpului.

Una dintre ele este bicarbonatul de sodiu, care este o alternativă mai sănătoasă și mai puțin poluantă pentru curățarea cu substanțe chimice. Această soluție simplă pentru mirosurile neplăcute din frigider a apărut inițial în anii 1970 în SUA și a devenit atât de populară, încât era mai probabil ca un frigider să aibă bicarbonat de sodiu în el decât un bec funcțional.

Dacă nu dorești să pui hârtie igienică în frigider, dar ai probleme cu mirosurile neplăcute, poți apela și la uleiul de chimen negru. Acest ulei are un efect dezodorizant și poate ajuta la eliminarea mirosurilor persistente.

Corinne Segura, biolog din cadrul My Chemical-Free House, a declarat că atunci când s-a stricat mâncarea în frigider, a folosit ulei de chimen negru pentru a scăpa de mirosul neplăcut. Potrivit ei, acest truc funcționează deoarece uleiul are abilitatea de a dezodoriza substanțele chimice care produc mirosurile neplăcute.

Poți încerca următorul amestec: 5 picături de ulei de chimen negru cu 1 lingură de săpun de vase, aplicat pe toate componentele de plastic din frigider. Lasă să acționeze timp de aproximativ 2 ore înainte de a șterge. Acest truc simplu și eficient a funcționat pentru mulți oameni în îndepărtarea mirosurilor neplăcute din frigider.

Cu toate acestea, fie că alegi să pui hârtie igienică în frigider sau să folosești alte soluții, este important să acorzi atenție curățeniei și igienei acestui aparat electrocasnic esențial din bucătărie.