Cura de slăbit a lui Mihai Dedu a devenit o problemă

Regimul de slăbire urmat de Mihai Dedu s-a transformat într-o problemă de supraviețuire, prezentatorul confruntându-se cu dificultăți majore. Jurnalistul mai adoptase o dietă similară în trecut, dar în tinerețe, iar atunci a fost relativ simplu. Mihai Dedu afirmă că abia toamna trecută a văzut o ieșire din impas.

Recent, Mihai Dedu a acordat un interviu lui Cătălin Măruță, iar conversația lor a stârnit un val de entuziasm în mediul online. Acum, toată lumea îl aplaudă pe prezentatorul știrilor de la Pro TV pentru determinarea de a pierde aproape 40 de kilograme în 10 luni. Puțini știu, însă, că Mihai Dedu a început să slăbească dintr-o ambiție personală, dar a sfârșit prin a lupta pentru viața sa, conform LPF.

Cu peste 20 de ani în urmă, totul a fost mult mai ușor. La vârsta de 56 de ani și fiind tatăl unui băiat, Mihai Dedu a fost un sportiv de performanță. A alergat 15.000 de kilometri, după cum recunoaște el însuși, fiind de cinci ori campion național la atletism în trecut. Cu toate acestea, stilul de viață și neglijența l-au condus la creșterea excesivă în greutate. Dacă acum peste 20 de ani, când a atins 139 de kilograme, a slăbit fără prea multe dificultăți, nu a fost la fel de simplu acum, la maturitate, când a trebuit să facă aceeași alegere cu mult mai mult efort.

În ’98, când avea o greutate de 64-66 de kilograme, a reușit să slăbească prin consumul de salate, fructe și exerciții fizice regulate. Își amintește că îi era teamă să nu-și piardă locul de muncă. De fapt, în glumă sau în serios, Adrian Sârbu i-a spus: “Tu ai căzut în oala cu sarmale?”

” Eram puternic, ca un bivol, eram mulțumit de mine, de cum arătam”, își amintește el. Chiar și așa, a hotărât să slăbească.

A alergat timp de 30-40 de minute pe zi și, în mai puțin de un an, în 2000, a ajuns deja la 91 de kilograme. Dar era tânăr. Dar timpul a trecut și s-a confruntat din nou cu aceeași problemă. Numai că de data aceasta lucrurile nu au fost la fel de simple, recunoaște el.

Regimul de slăbire al lui Mihai Dedu s-a transformat într-o problemă de supraviețuire

Mihai Dedu recunoaște că a ajuns în situația de a avea o tensiune arterială de 20 și chiar 21. În orice moment ar fi putut să facă un infarct sau un accident vascular cerebral. Nici măcar medicamentele nu îi controlau tensiunea, mărturisește el. Cu ambiție, a început să lupte. Știa că este ambițios; cu ani în urmă, renunțase la fumat brusc, fără a se mai întoarce la viciu. Cu toate acestea, problemele majore abia acum începeau să apară pentru Mihai Dedu.

“Pe interior, eram distrus, atât din punct de vedere cardiovascular, cât și cu tensiunea arterială, pancreasul, ficatul, care, din cauza grăsimii abdominale, nu se mai putea vedea la ecografie”, a spus Mihai Dedu.

După primele 30 de zile de dietă extremă, nu a slăbit niciun gram, deși suferea de foame, dar apoi a venit schimbarea. A pierdut 25 de kilograme în mai puțin de 2 luni. Norocul lui a fost că a mers la medic pentru analize.

“Ajunsese să am, am făcut colonoscopie, dacă nu mergeam, dezvoltam un fel de mic cancer. Eram deja diabetic. Aveam diabet de tip 2 și eu nici măcar nu știam. Doctorul mi-a spus că nu voi trăi mai mult de 6 luni. Toți îmi spuneau, dar cum să nu vii atâta timp?”, își amintește prezentatorul.

Atunci a fost momentul în care și-a dat seama că poate se apropie de sfârșit, aducându-și aminte cum Adriana, soția sa, și Matei, fiul său, plângeau pe ascuns, pentru ca el să nu-i vadă. La un moment dat, chiar și-a luat băiatul deoparte și au discutat despre posibilitatea morții sale.

Practic, vizita la spital l-a salvat. Semnele existau, recunoaște el, dar le-a ignorat. Dacă nu ar fi mers la medic, poate că lucrurile nu ar fi putut fi rezolvate peste o lună, două, sau chiar șase, crede Mihai Dedu acum.