Cum se face salata de dovlecei, la fel de buna ca salata de vinete.

Oricine va gusta din ea, cu siguranță va fi încântat. Uite de ce ai nevoie:

Articolul continuă după reclame

  • 3 căței de usturoi
  • Apă
  • 1 gălbenuș de ou
  • 250 ml ulei
  • 2 linguri de muștar
  • 3 dovlecei mari
  • Sare după gust
  • 140 g iaurt gras

Preparare:

Articolul continuă după reclame

  1. Curățare și pregătire dovlecei:
    • Curăță dovleceii de coajă, taie-i în două și scoate semințele.
    • Dă dovleceii pe răzătoarea mare.
  2. Fierbere:
    • Pune apă cu sare la fiert într-o oală încăpătoare.
    • Când apa începe să fiarbă, adaugă dovleceii rași.
    • Fierbe la foc mediu până când dovleceii sunt bine fierți.
  3. Scurgere:
    • Pune dovleceii fierți într-o strecurătoare, clătește-i sub un jet de apă rece și lasă-i să se scurgă bine de apă.
  4. Prepararea maionezei:
    • Prepară maioneza din gălbenușul de ou, muștar și ulei.
  5. Amestecare:
    • Curăță usturoiul și pisează-l.
    • Amestecă dovleceii scurși cu maioneza și iaurtul, condimentează cu sare după gust și adaugă usturoiul pisat. Amestecă bine.