Cum să cureți partea de jos a cratițelor și a tigailor astfel încât să arate ca noi

Problema cu metodele tradiționale de curățare

De multe ori, partea de jos a tigăilor se poate arde, lăsând pete dificil de îndepărtat. Mulți recurg la frecarea viguroasă, care consumă mult timp și nu întotdeauna dă cele mai bune rezultate. Cu toate acestea, există modalități mai bune de a rezolva această problemă.

Soluții eficiente de curățare pentru tigăi

Iată cum poți îndepărta murdăria și să cureți în profunzime partea de jos a tigăilor tale:

Pastă de bicarbonat de sodiu: Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă. Aplică o cantitate generoasă pe partea de jos a tigăii, acoperind-o complet. Bicarbonatul de sodiu nu doar că este un agent curățitor eficient, dar acționează și împotriva calcarului. Lasă-l să acționeze timp de 30 de minute înainte de a frecă cu o burete umed.
Oțet alb și detergent de vase: Dacă doar bicarbonatul de sodiu nu este suficient, apelează la oțetul alb – un produs de curățat excelent. Amestecă-l cu detergent de vase și aplică cu un burete. Lasă la acționat zece minute înainte de a frecă petele rămase.

Suc de lămâie: Acidul citric din lămâie acționează ca un dezinfectant și este excelent pentru curățarea, degresarea și lustruirea ustensilelor de bucătărie.
Soluție de bicarbonat de sodiu fiertă: Adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu în puțină apă în cratiță, formând o pastă. Fierbe această amestec pentru câteva minute, lasă să acționeze, apoi șterge cu un șervețel curat și moale. Clătește cu apă curată.

Îngrijirea tigăilor

Evită tacâmurile de metal: Folosește linguri sau spatule din lemn pentru a evita deteriorarea.

Depozitare: Ideal ar fi să agăți tigăile în loc să le pui una peste alta în dulap.

Evită înălbitorul: Poate coroda oalele de sos și alte tigăi din oțel inoxidabil.

Sare grunjoasă: Excelentă pentru îndepărtarea petelor provocate de ardere. Lasă în tigaie câteva ore sau peste noapte, apoi șterge reziduurile.

Aceste metode nu sunt doar eficiente pentru tigăi, ci pot restabili strălucirea chiuvetelor de aluminiu sau a altor suprafețe cu pete de calcar. Nu uita, cheia longevității tigăilor tale este întreținerea și grija adecvată.