Cu Ce Stropești Primăvara Răsadurile De Roșii Pentru A Le Proteja De Dăunător

Experții în agricultură au dezvăluit un secret prețios pentru toți grădinarii pasionați. Acest amestec puternic din soluții BIO va fi un „gardian puternic” ce îți va asigura răsadurile de roșiile să rămână sănătoase și productive până târziu în toamnă.

Vali Cucu, un legumicultor din județul Neamț, împărtășește un remediu simplu și eficient pentru a proteja roșiile împotriva manei, fără a apela la substanțe chimice nocive.

El recomandă un amestec BIO de lapte și iod, care s-a dovedit a fi extrem de eficient în combaterea bolilor care afectează roșiile.

1 litru de lapte crud9 litri de apă curată1 lingură de iod

Amestecă laptele cu apa și adaugă lingura de iod pentru a obține soluția de stropit. Această soluție se aplică plantelor de roșii o dată pe săptămână, folosind o pompă sau un atomizor, pentru a asigura o distribuție uniformă a amestecului.

Vali Cucu recomandă prima stropire la 5-7 zile după plantare și apoi în fiecare săptămână până în luna iulie, pentru a asigura protecția continuă a plantelor.

Important de reținut este că stropirea se realizează dimineața devreme sau seara, evitând orele caniculare sau perioadele de ploaie. Amestecul nu trebuie aplicat pe plantele ude sau în timpul ploii.

„Este indicat să se stropească roșiile dimineața, până în ora 9.00-10.00 sau după-amiaza, după ora 17.00. Acest amestec nu se aplică pe ploaie”, a mai spus Vali Cucu, potrivit Playtech.ro.

Facem precizarea că acest tratament bio nu vindecă roșiile dacă acestea au fost deja afectate de mană. În schimb, acest amestec este un instrument preventiv puternic, menit să protejeze plantele sănătoase împotriva bolilor și să ofere o recoltă bogată și sănătoasă până la sfârșitul sezonului.