Cine e, de fapt, cerșetorul din imagine.

Un caz emoționant a ieșit la iveală în orașul Iași, stârnind interesul jurnaliștilor locali. Este vorba despre povestea lui Paul Gherman, un muzician în vârstă de 86 de ani, care a ales să-și împărtășească muzica și talentul cu cei din jur prin intermediul naiului. Deși nu cântă pe străzi pentru bani, ci pentru a-și aduce aminte de vremurile petrecute în muzică, Paul a reușit să impresioneze și să inspire mulți oameni din comunitatea locală.

Un talent muzical ce depășește vârsta și problemele de sănătate

Paul Gherman a trăit o viață dedicată muzicii, învățând să cânte la mai multe instrumente. Cu toate acestea, naiul a devenit instrumentul său preferat, cel care îi aduce aminte de clipele de bucurie petrecute în trecut. La vârsta de 86 de ani, bătrânul se confruntă cu numeroase probleme și dureri, dar asta nu l-a împiedicat să-și exprime pasiunea pentru muzică și să ofere oamenilor un strop de fericire prin acordurile sale melodioase.

Deși pensia sa este modestă, Paul nu cântă pentru a-și suplimenta veniturile, ci pentru a-și aduce aminte de vremurile în care era sufletul petrecerilor. În fiecare zi, se așază pe o bancă într-o zonă cunoscută din Iași și își deschide naiul, încântând trecătorii cu sunetele dulci și nostalgice. Unii se opresc doar pentru a-i asculta muzica, alții îl răsplătesc cu bani, iar mulți îi întind o mână de ajutor în semn de recunoștință pentru ceea ce oferă comunității.

O viață dedicată muzicii și amintirilor frumoase

Paul Gherman mărturisește că nu a fost un mare fan al școlii, dar că muzica a fost mereu pasiunea sa de-o viață. De-a lungul timpului, el și-a câștigat existența din muzică, interpretând la nunți cu diferite instrumente precum acordeonul, saxofonul și clarinetul. Cu toate acestea, bătrânul recunoaște că nu a contribuit la sistemul de pensii, preferând să trăiască în prezent și să se bucure de fructele muncii sale.

“Nașa mea de botez m-a sfătuit să mă duc la o școală de meserii, dar eu am ales conservatorul, pentru că știam că pot mai mult. Am făcut bani la viața mea din muzică, cu acordeon, saxofon și clarinet. Mi-am cumpărat casă cu banii făcuți la nunți și nu am dat nimic la stat. Știi care-i treaba cu muzicanții? Noi am tras în piept statul și el ne-a tras în piept cu pensia, deci pot să spun că suntem chit”, mărturisește Paul cu sinceritate.