Cea mai puternica rugaciune de FLORII. Se spune pentru a avea noroc tot anul

Duminica Floriilor este cea mai importanta sarbatoare din aceste zile. Ea vesteste Pastele si este bine sa spui si tu rugaciunea de Florii, dimineata, cand te trezesti.

In ziua de Florii, credinciosii merg la biserica dimineata. Duc flori si ramuri de salcie inmugurite.

Acestea se pun pe o masa din biserica si preotul le sfinteste. Apoi toti credinciosii merg acasa cu flori si ramuri de salcie.

Rugaciunea de Florii se rosteste in ajun si in dimineata sarbatorii

„Dumnezeule Preasfinte, cum voi putea să-Ți mulțumesc cu vrednicie pentru viața ce mi-ai dat? Tu m-ai scos din întunericul neființei și viața mea este un dar al bunătății Tale, care m-a pazit până acum, mă sprijinește în necazuri și-mi întâmpină trebuințele.

Tu ești Cel ce priveghezi asupra mea, șndreptezi pasii mei în calea binelui și mă aperi de ispite. Când mă rătăcesc Tu mă întorci în calea poruncilor Tale, când mă poticnesc Tu măsprijinești, când cad Tu mă ridici și când păcătuiesc Tu mă întorci și-mi deschizi părinteștile Tale brațe.

O, cât de multe sunt datoriile mele către Tine, pentru că mi-ai dat viață și mi-ai dat în toate zilele semne despre părinteasca Ta bunătate și îngrijire.

Plin, așadar, de vie recunștință, Ție îți închin toate zilele vieții mele, și mai ales această zi de sărbătoare pentru mine, și mă rog cu umilința ca bunătatea Ta să nu mă părăsească în tot timpul vieții mele, și înțelepciunea Ta să mă povățuiască totdeauna în calea binelui și fericirii, pentru rugăciunile și mijlocirile sfântului și ale Preacuratei Maicii Tale”.