Ce se întâmplă cu alocațiile din luna februarie. Anunțul de ultimă oră făcut de Ministerul Muncii

Ministerul Muncii a oficializat așteptata creștere a alocațiilor pentru copii, începând cu luna februarie conform noului cadru legislativ. Potrivit acestor modificări, copiii cu vârsta peste 2 ani și adolescenții implicați în cursuri liceale sau școli profesionale vor beneficia de o majorare de 13.8%, primind astfel o sumă lunară de 292 de lei. În același timp, copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani vor primi o alocație lunară de 719 lei.

Alocațiile majorate vor fi aplicate începând cu luna februarie 2024, reprezentând o concretizare a angajamentului Ministerului Muncii de a asigura o distribuție echitabilă a resurselor și de a sprijini familiile cu copii din România.

Conform prevederilor Ordonanței de Urgență 126/2021, articolul 3, alin. 2, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii va fi indexat anual cu rata medie anuală a inflației, indicată de Institutul Național de Statistică.

În urma noilor ajustări legislative, copiii cu vârsta de până la 2 ani și minorii cu handicap vor primi o alocație lunară de 718 lei, reprezentând o creștere semnificativă de 87 de lei față de anul precedent. Această măsură vine în sprijinul familiilor care se confruntă cu costuri ridicate în îngrijirea celor mai mici membri, oferindu-le resurse financiare suplimentare pentru a acoperi nevoile specifice ale acestei categorii de vârstă.

Ultimile articole
A murit doamna Maria Ciobanu! Un erou neștiut. Şi-a întipărit numele în istorie la Revoluţie

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, alocațiile vor crește cu 35 de lei, ajungând la suma de 291 de lei lunar. Această ajustare reflectă eforturile autorităților de a ține pasul cu creșterea cheltuielilor necesare pentru îngrijirea și educația tinerilor în această tranziție crucială a vieții lor.

De asemenea, se subliniază că aceeași sumă de 291 de lei va fi acordată tinerilor care au împlinit 18 ani, dar care continuă să-și urmeze studiile în învățământul liceal sau profesional la stat. Această prevedere reflectă importanța acordată educației continue și sprijinirii tinerilor în etapele lor de formare academică.

CELE MAI NOI STIRI