Ce dureros! O fostă campioană a României a ajuns să doarmă în Gara de Nord

Liliana Petrisor, campioana nationala absoluta timp de 10 ani la toate concursurile de biliard, pe care

soarta a aruncat-o, bolnava, in strada, la mila trecatorilor de langa Gara de Nord, dupa un an de ingrijiri medicale, s-a intors la vechea sa pasiune – biliardul.

Campioana ajunsa ”boschetara” (al carei palmares a cuprins 42 de medalii, majoritatea de aur) care a fost nevoita sa doarma un an pe strada, a avut parte zilele trecute de o mare bucurie.

Repusa pe picioare gratie personalului Centrului Social Sfantul Lazar din Baneasa, unde este sub

ingrijirie si locuieste de un an de zile, Liliana a ajuns din nou la masa de billiard cu fosti elevi ai sai, dupa trei ani de pauza.

”Am vrut sa mai ”invat” un pic de billiard”, ne-a spus Liliana, cea care a dominat toate concursurile de billiard pe plan national – Bila 8, Bila 9, Carambol cu 3 mante, Stecca, Snooker.

Povestea Lilianei Petrisor, facuta cunoscuta exclusiv de Libertatea, a facut inconjurul tarii si datorita unor oameni cu suflet a ajuns la centrul social sus amintit.

Bolnava incurabil, fara ca familia sa-i fie alaturi, cu un handicap locomotor dobandit dupa o tentative de

suicid, fosta sportiva a fost nevoita sa supravietuiasca pe strada, in conditii lamentabile, la mila oamenilor de pe strada.

In 2012, dupa ce a devenit campioana balcanica, cel mai bun an din cariera sa s-a dovedit unul blestemat in propria viata.

Clubul de billiard unde locuia si preda mai multor grupe billiard a fost demolat de Primaria sectorului 4 pentru a face loc unui restaurant, urmarile unei iubiri nevinovate i-a zdrobit sufletul caci a fost infectata

cu HIV, iar moartea tatalui sau, ce a survenit imediat dupa ce a aflat cumplitul diagnostic, au impins-o

catre sinucidere. S-a aruncat de pe scoala de biliard ce urma sa fie demolata si a supravietuit ca printr-un miracol. Insa si-a rupt ambele picioare, in multe locuri de la genunchi la glezne.

Medicii ortopezi au facut tot ce le-a stat in putinta insa acc.identul a lasat-o cu defecte de mers.

Fosta jucatoare a continuat sa lupte, si-a gasit de lucru intr-o piata publica, a carat legume si fructe, in ciuda

hand.icapului locomotor capatat. Din cauza igrasiei din casa unde locuia a ajuns la Institutul de

Pneumofiziologie ”Marius Nasta”, iar apoi, din nou in strada, unde a locuit mai mult de un an pana sa ajunga la caminul ce a ajutat-o sa supravietuiasca.

Ce s-a intamplat cu Liliana Petrisor este un caz care a ramas fara ecou din partea forurilor noastre sportive, in special a Federatiei Romane de Biliard.