Cât Rezistă În Frigider ouale de tara?

În bucătăria fiecărei gospodine, ouăle sunt adevăratele vedete. Dar cât timp rezistă, mai exact, un ou de țară în frigider? Aceasta este o întrebare pe care multe femei și-o pun, deoarece preferă să achiziționeze ouă de țară, crescute în curte, deoarece gustul și calitatea lor sunt diferite față de cele din comerț.

De regulă, prospetimea ouălor nu este condiționată doar de vechimea acestora, ci și de modul de păstrare. Ouăle care nu sunt păstrate corespunzător sau care sunt vechi pot provoca probleme grave în organism. Așadar, este important să cunoaștem cât timp putem păstra ouăle de țară în frigider.

Potrivit specialiștilor, ouăle de țară pot fi păstrate în frigider între 10 și 20 de zile, dacă acestea sunt ținute la o temperatură constantă de 4 grade Celsius și umiditatea nu depășește 85%. Este esențial ca ouăle să fie ferite de razele soarelui, deoarece acestea pot afecta integritatea cojii și pot contribui la alterarea ouălor.

Un alt aspect important de luat în considerare atunci când achizitionăm ouă de țară este să ne asigurăm că acestea nu sunt sparte. Ouăle sparte pot fi contaminate și pot duce la apariția bacteriilor dăunătoare pentru organism.

Cum să verifici prospetimea ouălor de țară
Pentru a ne asigura că ouăle de țară pe care le avem în frigider sunt proaspete și în perfectă stare, există câteva metode simple pe care le putem aplica acasă:

Testul de plutire: Umple un bol cu apă rece și adaugă ouăle. Oua proaspete vor ajunge la fundul bolului și vor sta într-o poziție orizontală pe fundul bolului. Oua vechi vor pluti la suprafața apei sau vor sta în poziție înclinată.
Testul luminii: Ia un bec puternic și ține oul în fața lui. Dacă în interiorul oului nu se vede nimic și este complet întunecat, acesta este proaspăt. Dacă, în schimb, se observă umbră sau substanțe fluide în interior, oul nu mai este proaspăt.
Mirosul: Oul proaspăt nu are un miros distinct sau neplăcut. Dacă oul emite un miros neplăcut, înseamnă că a început să se deterioreze și nu mai este consumabil.

Concluzie

Oul de țară este o sursă importantă de proteine și nutrienți, însă prospetimea acestuia este esențială pentru a ne bucura de beneficiile sale. Pentru a ne asigura că ouăle de țară pe care le avem în frigider sunt în stare perfectă, trebuie să le păstrăm la o temperatură constantă de 4 grade Celsius și să verificăm regulat integritatea cojii și prospetimea lor. Astfel, vom putea savura preparate delicioase și nutritive, fără să ne punem sănătatea în pericol.