Când vor primi românii bani pe cardurile lor pentru vouchere sociale?

Într-un comunicat recent, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a subliniat necesitatea unei actualizări semnificative în sistemul de vouchere sociale din România.

Această schimbare vine ca urmare a creșterii venitului minim pentru a fi eligibil pentru voucherele sociale, care a fost majorat de la 1.700 de lei la 2.000 de lei.

Când vor fi primiți banii pe cardurile de voucher social?

La un eveniment desfășurat la Alba Iulia, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat măsuri importante privind sistemul de vouchere sociale din România.

Una dintre aceste măsuri este majorarea venitului minim pentru a fi eligibil pentru vouchere sociale de la 1.700 de lei la 2.000 de lei. Această modificare are scopul de a adapta criteriile de eligibilitate la realitățile economice actuale.

Modificarea venitului minim necesită și o actualizare a bazei de date a beneficiarilor, pentru a garanta că ajutorul financiar ajunge la cei cu adevărat nevoiași. Ministerul a anunțat că aproximativ 2,5 milioane de români vor beneficia de vouchere sociale în acest an.

Noi informații despre voucherele sociale în 2024

Voucherele sociale vor fi încărcate în 6 tranșe lunare, fiecare în valoare de 250 de lei, începând din luna aprilie. Acestea pot fi folosite pentru a cumpăra alimente și mese calde și reprezintă o măsură directă de sprijin pentru familiile și persoanele aflate în dificultate.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a oferit detalii suplimentare despre programul de vouchere sociale pentru 2024, într-o declarație recentă citată de Digi24.

„În 2024 vom avea șase tranșe. Prima tranșă va fi acordată la finalul lunii februarie și fac această precizare: eu voi comunica public despre acest subiect când normele vor fi adoptate, probabil săptămâna viitoare. Tranșa din februarie va fi disponibilă după jumătatea lunii februarie. De ce? Pentru că am mărit plafonul de eligibilitate la 2.000 de lei față de anul trecut, când plafonul era 1.700 de lei. În urma acestui lucru, eligibilitatea va fi reevaluată pentru toți cetățenii cu venituri până la 2.000 de lei”, a declarat Adrian Câciu.