Anuntul Momentului Despre Nadia Comaneci.

Anul acesta marchează un moment de referință în istoria sportului mondial, deoarece se împlinesc 44 de ani de la performanța legendarei Nadia Comăneci, care a obținut primul 10 din istoria gimnasticii artistice, perturbând complet sistemul electronic de punctuare.

De atunci, fosta mare gimnastă s-a întors de multe ori la Montreal, orașul care a consacrat-o la nivel mondial în timpul Jocurilor Olimpice din 1976, însă niciodată nu a revenit în sala în care a concurat și a câștigat trei medalii de aur, una de argint și una de bronz.

“Nu pot să cred că au trecut atâția ani. Parcă a fost ieri. Trăiesc o mulțime de emoții, pentru că acum înțeleg mult mai multe decât la vârsta de 14 ani. Chiar dacă este o senzație frumoasă și emoționantă, cele mai intense sentimente le-am trăit tot atunci”, a mărturisit Nadia.

Marea campioană a fost cuprinsă de lacrimi în timpul acestei declarații.

A mărturisit că nu se simte confortabil cu gândul că a ieșit la pensie, deoarece se simte “îmbătrânită”.

Nadia Comăneci beneficiază de o pensie considerabilă. Fosta gimnastă, câștigătoare a cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976 și Moscova din 1980, primește lunar o pensie de la statul român în valoare de 13.149 de lei, echivalentul a aproximativ 3.200 de dolari americani.