Anunț important pentru seniori! Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a abordat multiple aspecte ale sistemului de pensii al României într-un discurs susținut duminică seară. În intervenția sa, a pus în prim-plan nu doar situația actuală, ci și perspectivele viitoare, concentrându-se asupra procesului de recalculare a pensiilor.

Simona Bucura Oprescu a anunțat că, începând cu 1 ianuarie 2024, pensiile seniorilor din România au înregistrat o creștere semnificativă datorită majorărilor aplicate.

Ministrul Muncii a subliniat angajamentul autorităților de a elimina inechitățile din sistemul de pensii, evidențiind corectitudinea și echitatea în majorările deja implementate și în măsurile aflate în desfășurare.

Simona Bucura Oprescu consideră că prin majorarea de 13,8% din ianuarie, guvernul a reușit să elimine o parte semnificativă a inechităților, fapt observat direct de către beneficiarii acestor creșteri. Ea a subliniat rapiditatea adoptării noii legi a pensiilor, subliniind eficiența și hotărârea în gestionarea acestui proces complex.

Ministrul Muncii a asigurat pensionarii că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării și a subliniat că toate pensiile din România vor fi supuse acestui proces.

”Absolut toate pensiile din România vor fi recalculate și nicio pensie nu va scădea. Împreună cu colegii din minister și Casa Națională de Pensii avem o echipă puternică de lucru. Casa de pensii a înaintat deja un draft. Toți colegii sunt implicați în ceea ce privește pensiile astfel încât, după ce finalizăm analiza normelor la nivelul ministerului o să le discutăm și cu alte organe interesate și cu sindicatele, dar și societatea civilă, după care vom înainta HG-ul pentru aprobarea normelor.”, a declarat ministrul Muncii pentru RomâniaTV.net.