ANM a emis COD ROȘU! Vijelia face ravagii în Harghita

Mai multe localități din județul Harghita se află, luni seară, sub avertizare nowcasting Cod roșu de vijelie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare care prevede rafale de peste 90 km/h, ploi torențiale și grindină, determinând autoritățile să emită un mesaj Ro-Alert pentru a avertiza populația din zonele afectate.

Avertizare Cod roșu pentru Harghita

Conform ANM, avertizarea Cod roșu este valabilă de la ora 17.00 până la 17.40, afectând localitățile Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Vlăhița, Zetea, Șimonești, Dealu, Mugeni, Mărtiniș, Feliceni, Satu Mare, Porumbeni, Brădești și Ulieș. În aceste zone, se preconizează o vijelie puternică, cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale care vor acumula peste 25 l/mp.

Emiterea mesajului Ro-Alert a fost un pas crucial pentru a informa rapid populația despre pericolul iminent. Autoritățile au recomandat cetățenilor să rămână în interior, să evite deplasările neesențiale și să ia măsuri de protecție pentru a preveni eventualele pagube materiale și personale.