Acest animal din România e foarte periculos pentru cei care stau la curte și cresc păsări și alte vietăți. Românii cu gospodării au mulți inamici, dar această creatură cu siguranță se află pe lista grijilor multor persoane. Animalul produce pagube importante, dar cel mai șocant detaliu este faptul că, după ce își ucide prada, îi bea sângele și uneori chiar se culcă lângă victimă.
Este un animal foarte deranjant. Te poți trezi cu el în grădină, în pod, mansardă, subsol, șopron sau în foișorul din grădină. Totodată, acesta provoacă numeroase daune. Poate distruge cabluri, poate deterirora izolația sau îți poate consuma fructele pe care le-ai așteptat toată primăvara. Te-am făcut curios? Hai să vedem despre ce animal este vorba, dar și cum putem scăpa de el.
Animalul din România care face prăpăd în curte. Bea sânge și se culcă lângă victime
Probabil că intuiția sau experiența de viață vă indică faptul că este vorba despre un dihor sau o nevăstuică. Chiar dacă trăsăturile sunt similare cu aceste vietăți, animalul care bea sânge și se culcă lângă victime este jderul. I se mai spune „gluton” și face parte din categoria speciilor Martes. El trăiește în Europa, Asia și America de Nord.
Jderul se caracterizează printr-un corp lung de 34-61 cm, o blană cafeniu-aurie, o coadă stufoasă, de 15-30 cm, bot ascuțit și urechi mari cu vârfuri rotunjite. În general are o greutate care variază între 1 și 2 kilograme.
Acest animal este periculos pentru românii care stau la curte. Nu doar că se hrănește cu sângele victimelor pe care le pândește cu meticulozitate, dar el poate să transmită și boli foarte periculoase.
Din păcate, jderul este un coșmar pentru oamenii cu gospodării. Acesta ucide găini, iepurii, dar și alte vietăți. Acest animal preferă să vâneze singur, iar pe lista sa de victime se află un ou de pasăre, melci, pești, șoareci, șopârle sau veverițe.
Un detaliu bizar este faptul că obișnuiește să le smulgă capul găinilor. După ce le ucide, le suge sângele, creând astfel o adevarată scenă macabră în curtea oamenilor. După ce termină de mâncat, acest animal se poate odihni chiar lângă victimă. Chiar dacă e mai activ noaptea, jderul poate ataca și ziua.
Oamenii de știință au observat că atunci când este foarte flămând, acest animal din România poate căuta hrană chiar și la distanțe de 16 km de culcușul lui. Este nevoie să luați măsuri rapide de precauție pentru a preveni atacurile de jderi, dacă îi observați prin vecinătatea gospodăriei.