Ani de zile, eu și soția mea ne-am certat încontinuu.

Anii de conviețuire cu soția sa au fost marcați de conflicte persistente, iar analizând retrospectiv, el nu înțelege exact ce i-a adus împreună pe cei doi, având în vedere diferențele semnificative de personalitate. Faima și avere au adăugat complicații în loc să facă mariajul mai ușor, exacerbând problemele existente și creând un zid defensiv între inimile lor. Se aflau într-un cerc vicios al disputelor constante, iar divorțul devenise o discuție frecventă. Momentul de cotitură a survenit în timpul unui turneu de promovare, când o ceartă telefonică cu soția sa l-a adus într-un punct de răscruce. Izolat, nervos și plin de frustrări, a decis să se întoarcă către divinitate într-un act disperat. Într-o rugăciune sinceră sub dușul unui hotel, și-a exprimat suferința și neputința, cerând ajutor divin pentru a salva căsnicia.

“Fiica mea cea mare mi-a zis de curând: «Cea mai mare teamă a mea când eram mică era că tu și mama veți divorța. Apoi, pe la 12 ani, mi-am dat seama că lupta pe care ai dus-o tu pentru că lucrul asta să nu se întâmple a fost atât de grea, încât poate chiar ar fi fost mai bine dacă ați fi divorțat». Apoi a zâmbit: «Mă bucur că ați rămas împreună».Soluția care a rezolvat problema
Într-un moment de inspirație, a început să se roage pentru propria transformare. Rugăciunile sale au continuat până târziu în noapte și chiar și în drum spre casă. Când s-a întâlnit din nou cu soția, hotărât să își schimbe comportamentul.

„M-am rugat până noaptea târziu. M-am rugat următoarea zi, în drum spre casă. M-am rugat când am pășit în casă și mi-am revăzut soția care abia dacă m-a recunoscut. În noaptea aceea, stand în pat cu ea, dar la o distanță considerabilă unul de celălalt, am știut ce am de făcut. Mariajul nostru a depășit deja vârstă de 13 ani. Și nu doar că îmi iubesc soția, o plac enorm. Îmi place să fiu cu ea. Am nevoie de ea. Multe dintre diferențele dintre noi deveniseră acum puncte forțe. Restul diferențelor nici nu mai conta. Am învățat cum să avem grijă unul de celălalt și cel mai important este poate faptul că acum există dorința această.

Căsătoria este grea. Dar greu este și să fii părinte, să-ți păstrezi formă fizică și psihică, să scrii cărți sau orice alt lucru care este important în viață unui om. Este un dar nemaipomenit să ai un partener în această viață. Eu, personal, am învățat că instituția căsătoriei ne poate ajută să ne vindecăm acele părți din noi pe care le iubim cel mai puțin. Pentru că toți avem lucruri pe care le iubim mai puțin la noi.

Cu timpul, am învățat că experiență noastră nu a fost altceva decât ilustrarea unei lecții mult mai importante despre căsnicie. Întrebarea pe care orice om aflat într-o relație trebuie să i-o adreseze partenerului lui este: «Ce pot face pentru ține pentru a-ți face ziua mai frumoasă?»