Acum am 40 de ani și niciodată nu m-am gândit la ce este bun gratarul din interiorul cuptorului.

Acum am 40 de ani și niciodată nu m-am gândit la ce este bun gratarul din interiorul cuptorului. L-am folosit ca suport pentru tava de copt sau pentru forme de prajituri. Cam asta credeam ca este scopul gratarului. Dar s-a dovedit ca m-am inselat.

1. Înlocuirea toasterului

Am aflat că acest grătar poate înlocui toasterul. Am cumpărat paine albă pentru toasturi. Am pus o tava de copt sub grătar, am pus hartie de copt pe ea și am pus felii de paine între barele gratarului. Dupa aproximativ 20 de minute, am scos toasturile din cuptor!

2. Grătar casnic

Dacă doriți să coaceți legume, le puteți pune direct pe grătar, inclusiv cu coajă. Cartofi, ardei, roșii, vinete și altele – toate acestea le puteți coace pe grătar.

Dacă aveți poftă de un mic grătar de carne, nu este o problemă. Înfigeți bucăți de carne pe frigăruie și puneți grătarul în cuptor. În acest fel, veți putea savura un grătar delicios! Asigurați-vă doar că sub grătar aveți o tavă de copt pentru a colecta sucul din legume sau grăsimea din carne. Puteți găti un astfel de grătar oricând, indiferent de vreme.

3. Gustare mexicană

Nici nu m-am gândit că grătarul poate ajuta la prepararea unei gustări mexicane. Noul an se apropie, iar mulți vor dori să pregătească ceva nou pentru masa festivă. Grătarul va ajuta la prepararea gustării “tacos”, care este atât de populară în Mexic. Mai exact, veți putea pregăti baza pentru această gustare. Trebuie doar să cumpărați o lipie obișnuită și să tăiați din ea cercuri.

Apoi le atârnați pe grătar și le lăsați în cuptor timp de aproximativ 15 minute.

După ce procesul de coacere este complet, veți obține o bază solidă pentru umplutură.

De obicei, umplutura constă în carne tocată prăjită cu ceapă, pastă de tomate și piper (iute sau dulce, în funcție de preferințe) și porumb. Puteți adăuga deasupra cașcaval și gata! În general, există multe opțiuni pentru umplutură, fiecare putând să-și aleagă preferata.

4. Pui picant

Și acum să trecem la mâncare picantă! În mod obișnuit, gătesc puiul în săculeț sau în tavă. Dar puteți face totul și mai simplu – doar agățați copănelele de pui pe grătar. Grătarul este potrivit și pentru asta! Înainte de a le pune pe grătar, le marinăm sau le ungem cu condimente.

Sub grătar trebuie să puneți, de asemenea, o tavă de copt sau, mai bine, cu garnitură – cartofi, deoarece aceștia vor absorbi grăsimea care se scurge din copănele, rezultând o mâncare incredibil de gustoasă!