ACTUALITATE Sunt Paula Și Am 20 De Ani. În Urmă Cu Ceva Săptămâni M-Am Împrietenit Pe Facebook

Dragă Adela, Sunt Paula și am 20 de ani. În urmă cu ceva săptămâni m-am împrietenit pe facebook cu un băiat. Am vorbit mult, ne-am plăcut tare și, în cele din urmă, ne-am întâlnit, acum vreo 3 săptămâni. A fost frumos, ne-am iubit ca doi nebuni, dar după ce am făcut dragoste, a început să fie din ce în ce mai distant, mai rece…

Până într-o zi, când a apărut tag-uit într-o poză cu o altă fată, din care am dedus că sunt împreună de mult, de vreme ce îi spunea ”la mulți ani, iubitule” și ”mulțumesc pentru clipele petrecute împreuna”.

Am fost devastată, am plâns câteva zile… L-am sunat să-i cer o explicație, dar nu mi-a răspuns, i-am scris și mi-a răspuns că asta e situația și că speră să îl înțeleg. Ei bine, eu nu îl înțeleg.

Dacă era împreună cu cineva, nu putea să-mi spună de la început? Am vorbit seri în șir pe whatsapp, cum a putut să fie seducător dacă el știa că este cu altcineva? Te rog, Adela, ajută-mă să înțeleg această situație și spune-mi ce să fac. M-am îndrăgostit de el cu adevărat și nu aș vrea să-l pierd. Ce crezi, am vreo speranță?

Adela răspunde:

Dragă Paula, Stau și mă minunez cum voi, tinerii care aveți atâtea mijloace de comunicare în plus față de cele pe care le aveam noi, în urmă cu 20 de ani, tot nu reușiți să vă cunoașteți cu adevărat, de parcă toate rețelele acestea de socializare mai mult vă încurcă decât vă ajută să socializați.

Nu mă pot abține să te întreb: de ce ai făcut dragoste cu el atât de repede? Abia vă văzuserăți, de ce era nevoie să vă grăbiți așa? Dacă ai fi așteptat puțin, ai fi aflat, poate, că el era cu altcineva.

Lucrurile pe care le poți ascunde cu ușurință într-o conversație pe whatsapp ies la iveală când îl privești pe cineva față în față. O să-mi spui că ai aflat de pe facebook – deci tot de pe o rețea… Totuși, dacă v-ați fi întâlnit de mai multe ori, ți-ai fi dat seama că ceva nu e în regulă cu el.

Vă grăbiți să consumați actul sexual ca și când nu ar conta atât de tare, dar uite că până la urmă ai nevoie și de sentimente profunde, nu doar de senzații plăcute trecătoare. Natura umană este tot la fel cum o știam, în pofida minunatelor descoperiri tehnice. Despre acest băiat, este clar că este un ”vânător”, și chiar dacă l-ai câștiga de partea ta, nu va fi pentru mult timp, căci va face la fel cum a făcut cu tine și cu alte fete.

Cel mai probabil, cea care i-a ”mulțumit” pe facebook a fost ironică și a vrut să vă facă un serviciu celorlalte, despre care ea știa că existați… Lecția pe care trebuie să o înțelegi tu este că, dacă dorești o relație profundă, e mai bine să nu te grăbești să te dezvălui în fața primului venit. Ai răbdare, lasă sentimentele să se adâncească și lucrurile vor crește într-un ritm firesc, fără suferințe inutile.