Actorul Dragoș Bucur, lupta cu diabetul – o poveste de curaj

Într-un interviu recent acordat în cadrul podcastului realizat de Mihai Bobonete, Dragoș Bucur a povestit despre momentul în care a aflat că suferă de diabet și cum s-a adaptat la noua realitate. Actorul a rememorat cum primele semne ale bolii l-au pus pe gânduri și i-au dat de înțeles că ceva nu este în regulă. Un episod în trafic, în care a izbucnit într-o criză de furie inexplicabilă, l-a determinat să consulte un medic. Astfel, el a primit diagnosticul de diabet.

„Mi-am dat seama că ceva nu este în regulă în momentul în care, în timp ce conduceam, m-am enervat și am început să înjur. M-am oprit, am ieșit din mașină și am început să țip la un bărbat și un copil care mă priveau înmărmuriți. După ce m-am calmat, mi-am dat seama că ceva este în neregulă cu mine și am decis să consult un medic. Așa am aflat că am diabet”, a mărturisit Dragoș Bucur

De atunci, actorul trăiește cu această afecțiune și trebuie să-și monitorizeze constant nivelul glicemiei. Cu toate acestea, Dragoș Bucur susține că viața cu diabet poate fi una normală și activă, atât timp cât este acceptată și gestionată corespunzător. Tehnologia și autoeducarea au fost două resurse esențiale în managementul bolii pentru actor.

„Treci prin mai multe etape: refuzul, revolta, acceptarea, împrietenirea etc. Am avut perioade în care am negat că am diabet, dar m-am întors rapid la realitate. Se spune că dacă te lupți cu diabetul, o să pierzi. Singura variantă este să te împrietenești cu el. A durat ceva timp până am înțeles ce înseamnă asta, dar l-am acceptat”, a explicat Dragoș Bucur.

Este de remarcat faptul că actorul a reușit să găsească o perspectivă pozitivă asupra afecțiunii sale. El consideră că diabetul l-a determinat să renunțe la obiceiuri dăunătoare și să dobândească o disciplină mai mare în viața sa. Cu toate că ar dori să fie vindecat, actorul nu regretă cu adevărat că s-a confruntat cu această boală, deoarece a avut multe de învățat și de câștigat pe parcurs.

„Nu este o boală care să te învingă. Diabetul m-a determinat să renunț la multe lucruri dăunătoare din viața mea. Este o afecțiune care te obligă să-ți reglezi cantitatea de zahăr din sânge și să găsești un echilibru între alimentație și insulină. Asta te ajută să înțelegi mai bine corpul tău și cum reacționează în diferite situații. Așadar, pe mine m-a ajutat. Nu spun că nu mi-aș dori să fiu vindecat mâine, dar nu regret cu adevărat că mi s-a întâmplat asta, pentru că am avut multe lucruri de câștigat”, a mai adăugat Dragoș Bucur.

Chiar dacă se confruntă cu diabetul de aproape două decenii, actorul continuă să aibă o carieră de succes și să inspire pe cei care trec prin aceeași afecțiune sau alte boli. Dragoș Bucur demonstrează că este posibil să trăiești o viață normală, activă și împlinită, indiferent de obstacolele întâmpinate pe parcurs. Prin curajul, determinarea și atitudinea sa pozitivă, el reprezintă un exemplu demn de urmat pentru toți cei care luptă cu diverse afecțiuni.